Grēksūdze: Es tēloju orgasmu jau mēnešiem ilgi... un man tas ir apnicis

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

«Sveika, Emīlija. Ar savu draugu esmu kopā astoņus mēnešus un seksa laikā joprojām neesmu izjutusi īstu orgasmu,» seksuālās dzīves terapeitei portālā «Glamour» raksta kāda anonīma sieviete, lūdzot padomu.

Lai arī šī sieviete ar draugu ir kopā astoņus mēnešus, viņa joprojām nav izjutusi īstu orgasmu, savukārt viņas draugs par to neko nezina.

«Es to tēloju! Es zinu, ka tas ir drausmīgi. Manam partnerim nav ne jausmas,» viņa raksta. «Es gribu, lai viņš justos labi, tomēr man ir apnicis izlikties. Es gribu izjust to pa īstam un zinu, ka man jābūt pret viņu atklātai. Tikai gribu uzzināt, kā atzīties, viņu nesāpinot.»

Seksuālās dzīves terapeite Emīlija atklāj, ka šāda situācija sievietei patiešām nav godīga, jo orgasmu ir pelnījusi izjust ikviena, tomēr tas nav godīgi arī pret partneri.

«Es saprotu, ka orgasmu tēlošana ir vēlme, lai tavs partneris jūtas labi, tomēr ilgtermiņā tā darīt nav labi. Labā ziņa ir tā, ka tavs partneris vēlas tev sniegt elpu aizraujošus orgasmus. Un arī tu vēlies izjust elpu aizraujošus orgasmus. Ir pilnīgi skaidrs, ka jums ir viens mērķis,» stāsta Emīlija.

Terapeite atklāj, ka šī problēma sieviešu vidū ir diezgan izplatīta. Pārsvarā vienmēr problēma ir tāda, ka tikai vagināla stimulācija neļauj sievietēm izjust baudas virsotnes. Patiesībā vairāk nekā 70% sieviešu ir vajadzīga klitoriālā stimulācija, lai sasniegtu orgasmu.

Emīlija iesaka aprunāties ar partneri un aicināt viņu izmēģināt jaunas lietas, kas uzlabotu abu seksuālo dzīvi. Sarunas laikā nevajadzētu stāstīt par lietām, kas nepatīk, bet gan par lietām, kuras abi vēlētos izmēģināt.

«Tu vari viņam vienkārši atklāt, ka dzimumakta laikā tev ir patiešām grūti sasniegt orgasmu. Pārliecinies arī par to, ka atklāj visas patīkamās lietas, kuras viņš dara seksa laikā, kā arī piemini lietas, ar kurām vēlētos savu seksuālo dzīvi papildināt. [..] Es pieņemu, ka iepriekš dzīvē esi sasniegusi orgasmu, tāpēc pastāsti viņam par lietām, kas tev vislabāk patīk,» norāda Emīlija, piebilstot, ka ir nepieciešams pārtraukt izlikties un sākt komunicēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu