«Ēnu spēļu» jaunajā sezonā filmējušies 154 aktieri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Seriāls «Ēnu spēles» pēc ilgāka pārtraukuma atgriežas ar jauno, 3. sezonu, ko varēsim baudīt TV3 no 3. oktobra otrdienās plkst. 21.00! Šosezon gaida ne vien spraigāka un intriģējošāka sižeta līnija, bet tā arī vīsies cauri visām 12 sērijām. Par projekta vērienīgumu runā arī skaitļi – seriāla scenārija autors aktieris Artūrs Dīcis «atdzīvinājis» 154 lomas 113 dažādos filmēšanas laukumos, pamatīgi nodarbinot visu filmēšanas komandu.

«Rakstot scenāriju «Ēnu spēļu» 3. sezonai, vislielākais izaicinājums bija katrā sērijā atrast oriģinalitāti, proti, neuzrakstīt kaut ko, kas jau bijis – gan Latvijas kontekstā, gan arī ārzemju autoru grāmatās un filmās. Arī domāt par to, lai katra sērija būtu skatāma autonomi un vienlaikus būtu viens galvenais stāsts – tas arī nebūt nebija tik viegli.»

Dīcis arī pats seriālā ticis pie nozīmīgas lomas, tādējādi īstenojot iecerēto un izjūtot detektīva garšu, kā arī pārliecinoties par sava scenārija pamatīgumu. Dažubrīd tas pat atviegloja darbu filmēšanas laukumā, jo sarežģītākajās situācijās padomdevējs bija turpat blakus.

3. sezonā galvenajās lomās, bez jau pieminētā aktiera Dīča un jau iepriekš pazīstamajiem Aināra Ančevska, Dārtas Danevičas un Mārtiņa Egliena, redzēsim arī Latvijas Nacionālā teātra aktierus Egilu Melbārdi un Ditu Lūriņu, kā arī Jaunā Rīgas teātra aktieri Edgaru Samīti. Visus tēlus uzburt palīdzēja stiliste Kristīne Čakare, katram tēlam atrodot kādu īpašu odziņu, ar kuru tas izceļas.

Seriālā tiks risinātas aktuālas tēmas, piemēram, par to, cik tālu cilvēki ir gatavi iet naudas, slavas un varas dēļ? Roberts, ko atveido Ainārs Ančevskis, ar saviem domubiedriem cīnīsies ar kādu ietekmīgu vīru un politiķi vārdā Mārtiņš Kronenbergs, ko seriālā spēlēs jaunpienācējs Egils Melbārdis. Bet šī būs tikai viena no sižetiskajām līnijām, jo katrā sērijā būs arī savs noziegums, kas detektīviem sagādās lielas galvassāpes. Taču neatrisināmu lietu nav un nebūs!

154 aktieru lomās redzēsim gan jau iemīļotus un atpazīstamus aktierus no dažādiem Latvijas teātriem, gan varbūt nedaudz piemirstus, kā arī pavisam jaunus un vēl neredzētus cilvēkus, kuriem šī bija pirmā pieredze TV kameras priekšā. Lai vai kā, bet filmēšanas komandai bija patiess prieks un gandarījums strādāt ar pilnīgi visiem, lai gūtu jaunu pieredzi un zināšanas. Patiesībā varam teikt, ka filmējās 155 aktieri, jo kādā no sērijām redzēsim arī četrkājainu draugu – Vācijas aitu ganu suni.

Liels izaicinājums bija arī 113 filmēšanas vietu piemeklēšana scenārijam – tika filmēts visos Rīgas parkos, dažādās ielās un pagalmos, kā arī dažāda veida dzīvokļos un mājās. Sarežģītākās lokācijas bija slepenas organizācijas telpas, kā arī nolaistas vai tieši pretēji – ļoti prestižas un dārgas mājas un dzīvokļi. Šeit vislielākā pateicība jāsaka visiem labajiem Latvijas cilvēkiem, kuri mums uzticējās un atvēlēja savu īpašumu filmēšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu