Bangladešā avarē humānās palīdzības auto; 9 bojāgājušie

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ceturtdienas rītā Bangladešā avarēja furgons, kurā atradās humānās palīdzības sūtījums no kaimiņvalsts Mjanmas bēgošajiem rohindžiem, vēsta aģentūra AP. Bojā gājuši vismaz deviņi cilvēki.

Šoferis zaudēja kontroli pār furgonu. Tas noskrēja no ceļa un iegāzās grāvī. Uzreiz gāja bojā seši cilvēki, bet vēl trīs mira ceļā uz slimnīcu. Vēl desmit citi ir ievainoti, apstiprināja mediķi Bangladešā.

Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja, kas sūtīja kravu, norādīja, ka mirušie esot bijuši Bangladešas strādnieki, ko tā bija nolīgusi izdalīt pārtikas pakas apmēram 500 rohindžu ģimenēm.

Avārija notika tikai dažas stundas pēc tam, kad citai humānās palīdzības kravai Mjanmā uzbruka apmēram 300 cilvēku liels pūlis, ko policija savaldīja ar gumijas lodēm.

Simtiem tūkstoši islāmticīgās etniskās minoritātes rohindžu pārstāvji, kuru vidū ir daudz bērnu un sieviešu, devās bēgļu gaitās pēc 25.augusta, kad rohindžu nemiernieki uzbruka policijas posteņiem Rakhainas štatā. Viņi bēg uz Bangladešu, kur labdarības organizācijas un valdības pamazām sāk sūtīt humāno palīdzību rohindžu krīzes risināšanai.

ASV rohindžu krīzes risināšanai atvēlējušas nepilnus 32 miljonus ASV dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu