Latviešu īsfilma «Melleņu gari» iekļauta jau 25 starptautiskos festivālos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisores Astras Zoldneres dokumentālā īsfilma «Melleņu gari» (starptautiskais nosaukums Blueberry Spirits) turpina gūt starptautiskus panākumus - tā ir iekļauta jau divdesmit piecos kino festivālos.

Filma ir izrādīta jau septiņpadsmit festivālos visā pasaulē, bet septembra beigās un oktobrī tiem pievienosies vēl astoņi, ieskaitot ietekmīgo Upsalas īsfilmu festivālu, kura laureāti tiek izvirzīti prestižajai Eiropas Kinoakadēmijas balvai (EFA Awards), kā arī Amerikas kinoakadēmijas balvai Oskars. Upsalā filmu prezentēs režisore Astra Zoldnere.

Paralēli panākumiem kino festivālos īsfilma «Melleņu gari» ir iekļauta arī prestižajā East Silver filmu tirgū un nominēta Silver Eye balvai. Filmu tirgu, kurš norisināsies no 24. līdz 29. oktobrim Čehijas pilsētā Jihlavā, apmeklēs filmas producents Kaspars Braķis. «Visas Silver Eye nominētās filmas balvā iegūst festivālu pakalpojumus gada garumā, proti, East Silver prezentēs mūsu filmu vairāk nekā 130 starptautisku festivālu pārstāvjiem, kā arī dažādām televīzijām. Šī unikālā iespēja varētu veicināt ne tikai «Melleņu garu», bet visas Latvijas kino industrijas ietekmi un popularitāti starptautiskā līmenī,» stāsta Kaspars Braķis.

Foto: publicitātes

Filma «Melleņu gari» savu pasaules pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada novembrī izpārdotā seansā prestižajā Leipcigas dokumentālo un animācijas filmu festivālā, kur saņēma pozitīvu vērtējumu gan no kino profesionāļiem, gan apmeklētājiem. Panākumiem Vācijā sekoja arī filmas iekļaušana Ziemeļamerikas nozīmīgākā dokumentālo filmu festivāla Hot Docs konkursa programmā. Filma ir arī saņēmusi skatītāju balvu Vācijas festivālā Monstronale un atzinību Maskavas starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā Doker. Šā gada 27.jūlijā filma piedzīvoja pirmizrādi Latvijā, atklājot Rojas starptautisko mākslas un mūzikas festivālu «RojaL».

«Melleņu gari» ir poētiska dokumentālā īsfilma par romu ģimeni, kura vasaras pavada Kurzemes mežos, lasot un pārdodot ogas. Ievācot meža ražu, romi dalās ar spoku stāstiem, kurus paši mežā piedzīvojuši. Mistiskajos un noslēpumainajos stāstos pamazām atklājas romu cīņa par identitāti, mēģinot sabalansēt pagātni un tagadni, kā arī tradicionālo un moderno dzīvesveidu.

Filma tapusi studijā Fly For Film, režisore Astra Zoldnere, operators un producents Kaspars Braķis, scenārists Ron Rosenberg (Šveice), montāžas režisore Astrīda Konstante, komponists Jan Schower (Vācija), skaņu režisors Anrijs Krenbergs.

Blueberry Spirits trailer from Kaspars Brakis on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu