ASV piešķir $ 32 miljonus rohindžu krīzes risināšani

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV rohindžu krīzes risināšani novirzīs nepilnus 32 miljonus ASV dolāru, trešdien paziņojis ASV Valsts departaments. Rohindži ir islāmticīga etniskā minoritāte, kuras pārstāvji lielā skaitā kopš augusta beigām pamet Mjanmu, baidoties no vardarbīgas izrēķināšanās.

Tā ir ASV prezidenta Donalda Trampa pirmā atbilde uz masu bēgšanu no Mjanmas. Mjanmas rietumos notiekošā vardarbībā, kas uzliesmoja 25.augustā pēc rohindžu nemiernieku uzbrukumiem policijas posteņiem Rakhainas štatā, ir nogalināti apmēram 400 cilvēku un desmitiem tūkstoši rohindžu aizbēguši uz Bangladešu.

Nepilna mēneša laikā bēgļu gaitās devušies apmēram 421 000 rohindžu. Viņi no Mjanmas dodas uz kaimiņvalsti Bangladešu - vienu no nabadzīgākajām valstīm pasaulē.

Par ASV doto naudu tiks apmaksāta pārtika, medicīniskā palīdzība, ūdens un citas bēgļiem nepieciešamās lietas.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs paudis bažas par «etniskās tīrīšanas risku», aicinot piešķirt rohindžiem pilsonību vai drošu juridisku statusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu