Dragičs izplūst asarās, dāvanā saņemot leģendārā Petroviča kreklu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Slovēnijas valstsvienības kapteinis Gorans Dragičs dāvanā saņēmis leģendārā basketbolista Dražena Petroviča kreklu. Šis notikums nesen aizvadītā Eiropas čempionāta vērtīgāko spēlētāju emocionāli aizkustināja līdz pat asarām.

Slovēnijas basketbola izlase Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā no turnīra izslēdza Latvijas valstsvienību un turpinājumā pirmo reizi vēsturē izcīnīja zelta medaļas kontinenta meistarsacīkstēs, finālā pārspējot Serbiju.

Eiropas čempionu līderis un visa turnīra vērtīgākais spēlētājs Dragičs saņēmis īpašu dāvanu, ko sarūpēja bijušās Dienvidslāvijas leģendārā basketbolista Dražena Petroviča māte.

Dragičam dāvanā pasniedza Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kādreizējā kluba Ņūdžersijas «Nets» [tagad pārdēvēts par Bruklinas «Nets»] kreklu ar 3. numuru, ar kuru savulaik spēlēja Petrovičs.

«Šī ir viena no skaistākajām dāvanām, kādu jebkad esmu saņēmis savā dzīvē. Es viņu apbrīnoju. Viņš bija mans elks. Mēs visi zinām, ko viņš paveica Dienvidslāvijas un pasaules basketbolā. Šis man ir liels pagodinājums,» portālā «Eurohoops» citēts 31 gadu vecais Dragičs, kurš pēc Eiropas čempionāta paziņoja par karjeras beigām Slovēnijas izlasē.

Horvātu izcelsmes basketbolists Petrovičs aizgāja bojā 28 gadu vecumā autoavārijā 1998. gada vasarā Vācijā. Viņš savas karjeras laikā izcīnīja olimpisko sudrabu un bronzu Dienvidslāvijas izlases rindās, kā arī bronzu Horvātijas valstsvienības sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu