Nitišs: Rīgas posms organizatoriskajā ziņā ir tālu priekšā visiem pārējiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas posms organizatoriskajā ziņā ir tālu priekšā visiem pārējiem etapiem, pārliecināts latviešu braucējs Reinis Nitišs.

Pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trase otro gadu pēc kārtas uzņēma pasaules čempionāta sacensības, kur «SuperCar» klasē no mājiniekiem piektais bija Jānis Baumanis, bet Nitišs nepārvarēja pusfinālu.

Pirms tam gan kvalifikācijā stabilāks bija Nitišs, kurš visās četrās sesijās bija starp 7.-9.vietu, kas pirms pusfināla deva devīto pozīciju.

«Ir rūgtums, bet kopumā, skatoties uz rezultātu, šī sestā vieta pusfinālā ir stipri labāka nekā citās sacīkstēs ceturtā vieta pusfinālā. Bija kvalitatīvi četri braucieni, kvalitatīva sacīkste un cīņā aizvadīts pusfināls, tāpēc esmu apmierināts,» Nitišs sarunā ar aģentūru LETA pauda, ka viņam pēc sacīkstēm ir divējāda pēcgarša.

«Viss Rīgā paliek arvien labāk un tīrāk. Šis posms ir tālu priekšā visiem pārējiem. Tā izsakās visas komandas un tas nav tikai pieklājības dēļ,» Latvijas sacīkstes slavē Nitišs.

Līdz sezonas beigām pasaules čempionāta kalendārā atlikuši vēl divi etapi, kas risināsies Vācijā un Dienvidāfrikas Republikā (DĀR). «Kopvērtējuma mērķi man nav, bet vēlos katru sacīksti aizvadīt pēc iespējas labāk, kā arī radīt kādu momentu, lai cilvēki atcerētos mani. Lēnām ejam uz augšu ar kopējo pieredzes bagāžu, jo arī šajā posmā jau bija labāk nekā iepriekš.»

Nitišs šosezon brauc pagājušā gada pasaules čempione Matīasa Ēkstrema komandā EKS. Latvietis saka, ka tā ir labākā organizācija, kurā viņš līdz šim karjerā bijis.

«Pagaidām par nākamo sezonu neko nezinu - apspriežam, runājam, klausāmies ar acīm un ausīm vaļā. Man ļoti patīk šajā komandā, šeit visi ir draugi, viens otram palīdz, ceļ augšā arī no sliktiem momentiem. Šī ir līdz šim labākā komanda, kurā esmu bijis,» stāstīja Nitišs, paužot, ka šobrīd viņam vēl pietrūkst pieredzes. «Mašīnas mums komandā visiem ir vienādas, tāpēc redzams, ka man kā braucējam ir, kur pielikt. Matīass ir pieredzējis un brauc katras brīvdienas - ja ar rezultātu es neesmu apmierināts, ar kopējo sniegumu esmu. Uz 49 sekundēm aplī zaudēju trīs desmitdaļas, kas nav nemaz tik daudz.»

Pasaules čempionāta kopvērtējumā šobrīd STARD vienību pārstāvošais Baumanis ir 12.pozīcijā, kamēr Nitišs no EKS pozīcijas ieņem 14.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu