Liepājas koncertzāles jubilejas koncertā uzstāsies Berlīnes filharmonijas mūziķi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» divu gadu jubilejas koncertā 4.novembrī plkst.18 uzstāsies Berlīnes filharmonijas mūziķi, informēja koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

Koncerta īpašie viesi būs Berlīnes filharmonijas orķestra «Berliner Philharmoniker» mūziķu oktets «Scharoun Ensemble».

«Šī gada jubilejas koncertu veidojām klasisku, aicinot piedalīties Eiropas top kamersastāvu – izcilos Berlīnes filharmonijas mūziķus, kas kopā veido oktetu «Scharoun Ensemble». Ansamblis 30 gadu laikā iemantojis savu vietu Eiropas izcilāko kamermūzikas vienību vidū un joprojām ir iedvesmas piemērs daudziem, pat augstākās klases mūziķiem,» pastāstīja «Lielā dzintara» mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča. ««Scharoun Ensemble» izceļas ar repertuāra un interpretācijas vērienu – sākot no baroka laikmeta līdz mūsdienu mūzikai. Tas mums apsola, ka koncertā būs gan spožs mūziķu sastāvs, gan programma, kuras izvēlē dzirdēsiet Eiropas mūzikas vēstures dižgaru pērles.»

«Scharoun Ensemble» kodolu veido klasiskais oktets – pieci stīgu un trīs pūšamie instrumenti.

«Šķiet zīmīgi, ka «Scharoun Ensemble» nosaukums dots par godu slavenās Berlīnes filharmonijas ēkas arhitektam Hansam Šarūnam, kura ikoniskais un savam laikam inovatīvais projekts kalpojis par iedvesmas avotu arī koncertzāles «Lielais dzintars» idejas autoram arhitektam Folkeram Ginkem,» piebilda Bartkeviča.

«Scharoun Ensemble» koncertus raksturo inovatīvas programmas, un Liepājas koncerts nebūs izņēmums. Dažus skaņdarbus vieno tiešas un netiešas vēsturiskas saites, absolūtā klasika likta vienlaidus mūslaiku skaņražiem.

Īpaši Liepājas koncertzāles jubilejai latviešu komponists Platons Buravickis sarakstījis oktetam veltītu jaundarbu, kas pirmatskaņojumu piedzīvos jubilejas koncertā. Buravicka jaundarbs «Injector».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu