Gudļevskis pieļauj kļūdu un ielaiž divas ripas NHL pārbaudes mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņujorkas «Islanders» rindās, piedaloties pārbaudes spēlē, kurā pieļāva kļūdu izgājienā un ielaida divas ripas, taču viņa pārstāvētā komanda izcīnīja uzvaru.

«Islanders» savā pirmajā pārbaudes spēlē mājās pagarinājumā ar 3:2 (0:0, 1:2, 1:0, 1:0) uzvarēja Filadelfijas «Flyers».

Gudļevskis laukumā devās mača sākumā, aizvadot pusi cīņas, kad viņu nomainīja Kristofers Gibsons. Vispirms viņu otrā perioda sākumā pārspēja Maiks Večione, bet pēc tam izcēlās soms Jori Lehtera, piedevām šajā epizodē kļūdījās Gudļevskis, kurš centās izsist ripu un izgāja no vārtiem, taču Lehtera bija manīgāks, apspēlējot latvieti un iemetot tukšos vārtos.

Tikmēr mājiniekiem divas reizes izcēlās Džons Tavaress, kurš pagarinājuma 34.sekundē iemeta uzvaras ripu.

Savukārt pirmo spēli kluba vēsturē aizvadīja NHL jaunpienācēja Vegasas «Golden Knights», pārbaudes mačā viesos ar 9:4 (4:2, 1:0, 4:2) sagrāva Vankūveras «Canucks». NHL jaunpienācēju rindās ar «hat-trick» izcēlās Tailers Vongs.

Lasvegasas komandas iekļaušana līgā ir pirmā paplašināšanās kopš 1997.gada, kad NHL piekrita izveidot vienības Nešvilā, Atlantā, Kolumbusā un Minesotā. Atlanta, kuras franšīze pēc tam pārcēlās uz Vinipegu, un pārējās komandas par pievienošanos līgai tolaik maksāja 80 miljonus ASV dolāru. Savukārt tagad Lasvegasas vienības īpašnieks Bils Folijs samaksāja pusmiljardu ASV dolāru (440 miljoni eiro), kas tika sadalīts pārējām 30 līgas komandām.

«Golden Knights» ir pirmā profesionālā komanda ASV kazino galvaspilsētā. Tās sastāvs tika izveidots paplašināšanās draftā, kas notiks no 18. līdz 20. jūnijam.

Jau vēstīts, ka Gudļevskis jūlija sākumā «Islanders» komandā nokļuva maiņas darījumā no Tampabejas «Lightning» vienības, bet pēc desmit dienām noslēdza vienas sezonas divvirziena līgumu.

Gudļevskis 2013.gadā nonāca «Lightning» paspārnē, kad klubs viņu ar kopējo 124.numuru izvēlējās NHL draftā. Latvietis 2013./2014. gada sezonu sāka Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Floridas «Everblades», bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz «Lightning» fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sirakjūsas «Crunch», kur pavadīja lielāko daļu sezonas.

2014.gada februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja «Lightning» sastāvā. Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā spēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

Aizvadītajā sezonā Gudļevskis «Crunch» rindās regulārajā čempionātā aizvadīja 37 spēles, vidēji mačā atvairot 89,7% pretinieku metienu un ielaižot 2,65 ripas. Savukārt izslēgšanas turnīrā Gudļevskis laukumā izgāja tikai vienā spēlē, uz ledus pavadot 38 minūtes, kuru laikā palika nepārspēts. Tikmēr «Crunch» aizkļuva līdz Kaldera kausa finālsērijai, kurā cieta zaudējumu.

Gudļevskis aizvadītajā sezonā izgāja laukumā vienā NHL spēlē, bet kopumā Gudļevskis laukumā bijis trijās NHL regulārā čempionāta spēlēs un divos Stenlija kausa mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu