Virsbūves sakopšana pirms rudens

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā rāda pieredze, svarīgākais ir novērst sīkos bojājumus. Daži padomi no Turtle Wax.

Pēc daudzajiem kilometriem, kas vasarā aizvadīti pa Latvijas ceļiem, kas var būt gan grantēti, gan vienkārši netīri, auto virsbūve var būt cietusi – krāsā izsisti nelieli «caurumiņi» vai tā ir noskrāpēta. Tas nenozīmē, ka auto jāpārkrāso, lai izvairītos no rūsas veidošanās. Ja bojājumi nav dziļi, iespējams iztikt ar pulēšanas un krāsas uzlabošanas līdzekļiem.

Vispirms pārbaudi virsbūvi

Lai saprastu, kādi autokosmētikas līdzekļi būs nepieciešami, vispirms jāveic virsbūve vizuālā apskate. Īpašu uzmanību vajadzētu pievērst auto priekšpusei un sliekšņiem, kas parasti cieš visvairāk. Vecāku virsbūvju krāsojums oksidēšanās rezultātā kļūst blāvs, turpreti mūsdienīgās metāliskās krāsas, kuras sedz bezkrāsains lakas slānis, zaudē savu spodrumu un pārklājas mazām švīkām. Jāņem vērām, ka modernās autokrāsas ražotas uz ūdens bāzes, kas saudzē vidi un krāsotāju veselību, taču nav tik izturīgas, kā, piemēram, akrila krāsa.

Foto: Publicitātes foto

Ar pulieriem – uzmanīgi!

Svarīgi nekļūdīties piemērotākā produkta izvēlē. Jo nopietnāks bojājums, jo raupjāka slīppasta vai pulieris būs nepieciešams. Spēcīgas virsmas oksidācijas kārtas noņemšanai, kā arī citu defektu izlīdzināšanai paredzēta visraupjākā slīppasta Turtle Wax Rubbing Compound, ko, ievērojot piesardzību, var iestrādāt arī ar slīpmašīnu un ripu. Šis produkts ir viens no visabrazīvākajiem, tāpēc nepieciešamas iemaņas un uzmanīga rīcība, lai nenoņemtu pārlieku lielu krāsas slāni. Pēc krāsas atjaunotāju, izlīdzinošo pulieru vai slīppastu lietošanas, obligāti jāuzklāj aizsargvaska kārtu tā nodrošinās ilgstošu atjaunotās virsbūves aizsardzību un spožumu un «iekonservēs» jūsu darba rezultātu pirmajos nokrišņos. Laba alternatīva izbalējušas krāsas atjaunošanai ir Turtle WaxColor Magic+ vaskojošie pulieri ar krāsas pigmentu. Šie produkti ir nedaudz abrazīvāki par parastu auto vasku, tāpēc noņem virsējo oksīdu kārtiņu un atsvaidzina virsbūvi ar krāsas pigmentu. Vēlamo toni iespējams piemeklēt no piedāvātās krāsu paletes uz iepakojuma. Unikāla pievienotā vērtība šim pulierim ir cietais vaska zīmulis, kas paredzēts akmeņu izsisto robu un dziļu skrāpējumu aizpildīšanai

Foto: Publicitātes foto

Varam uzspodrināt arī lukturus

Ar laiku tiek bojāta ne tikai auto virsbūve, bet arī tās daļas – lukturi, plastmasas un hromētie (nekrāsoto metālu) elementi. Līdzīgi kā virsbūves krāsu, arī to iespējams atjaunot un paildzināt to mūžu. Polikarbonāta lukturi ar laiku paliek nespodri, dzeltenīgi, to gaismas caurlaidība ievērojami mazinās. Turtle Waxlukturu atjaunošanas komplekts apvieno šķidro virsmas atjaunotāju lietošanas ērtumu un ātrumu ar atjaunojošo sūkļu iedarbības efektivitāti. Izlīdzinošais maisījums likvidē mikrošvīkas un nobrāzumus, bet izsmidzināmā ziežviela mitrina pulējamos sūkļusun papildus sargā lukturu virsmas. Savukārt pulējamie sūkļi noņems oksidējušos slāni un atjauno lukturu virsmas dzidrumu.

Vairāk informācijas par virsbūves kopšanas līdzekļiem šeit

Turtle Wax izplatītājs Latvijā ir Getz Nordic.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu