Spānija «EuroBasket 2017» bronzas mačā apspēlē Krieviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ar rezultatīvu sniegumu atzīmējoties brāļiem Pau un Markam Gasolam, Spānijas vīriešu basketbola izlase aizsarga Huana Karlosa Navarro atvadu mačā svētdien Stambulā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļas, spēlē par trešo vietu uzvarot Krieviju.

Spāņi ceturtajā ceturtdaļā izlaida mača gaitā iekrāto pārsvaru, tomēr noturēja vadību un uzvarēja ar rezultātu 93:85 (21:13, 24:15, 21:27, 27:30).

Spānijas izlasē ar 26 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un trim bloķētiem metieniem izcēlās Pau Gasols, bet viņa brālis Marks guva 25 punktus, kamēr Serhio Rodrigess iemeta 16 punktus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Šajā spēlē no valstsvienības atvadījās spāņu zvaigzne Navarro. Izlases kapteinis Navarro, kurš piedalījās savā septītajā Eiropas čempionātā, bronzas mačā guva divus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. Navarro kontā ir pa divām katra kaluma godalgām Eiropas čempionātā.

Tikmēr krieviem 18 punktus iemeta Aleksejs Šveds, bet 14 punkti un desmit atlēkušās bumbas Timofejam Mozgovam.

Spāņi maču iesāka ar izrāvienu 11:3, bet pirmo puslaiku noslēdza ar 17 punktu pārsvaru (45:28). Trešajā ceturtdaļā spāņu pārsvars turējās robežās no 11 līdz 18 punktiem, bet ceturtajā mača nogrieznī krieviem izdevās atspēlēties, trīs minūtes pirms finālsvilpes Andrejam Zubkovam ar tālmetienu panākot 76:78. Tiesa, turpinājumā spāņi nosargāja vadību un svinēja uzvaru ar rezultātu 93:85.

Savukārt fināls starp Slovēniju un Serbiju - divām vienīgajām izlasēm, kurām turnīra gaitā piekāpās Latvija -, sāksies plkst.21.30. Dueli tiešraidē būs iespējams vērot kanālā «Viasat Sport Baltic».

Latvijas izlase turnīra atklāšanas mačā ar 82:92 zaudēja Serbijai, kam sekoja piecas uzvaras pēc kārtas, tomēr ceturtdaļfinālā izlase ar 97:103 kapitulēja Slovēnijai. Latvijai neizdevās pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas sasniegt Vecā kontinenta meistarsacīkšu pusfinālu, tomēr tāpat piektā vieta ir jaunāko laiku augstākais rezultāts. Nākamā iespēja būs tikai 2021.gadā, jo ar nākamo ciklu Eiropas čempions tiks noskaidrots reizi četros gados.

Latvijai kopš 1993.gada, kad tā atgriezās Eiropas čempionātos, līdz šim labākā bija astotā vieta, kuru tā ieguva 2001. un 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīros. Savukārt 1935.gadā latvieši uzvarēja pirmajā Eiropas čempionātā, pēc tam 1939.gadā izcīnot arī sudraba medaļas.

Eiropas čempionātā basketbolā vistitulētākā komanda ir PSRS, kas par čempioni kļuvusi 14 reižu, bet tālāk ar astoņiem tituliem seko bijusī Dienvidslāvija. Savukārt pa trim zeltiem ir Spānijai un Lietuvai, bet Latvija līdz šim vienīgo reizi kontinenta meistarsacīkstēs triumfējusi pašā pirmajā turnīrā 1935.gadā.

Pirms diviem gadiem pie trešā titula vēsturē tika Spānija, kas finālā ar 80:63 apspēlēja Lietuvu, bet pie bronzas medaļām tika Francijas basketbolisti. Lietuva un Francija šajā čempionātā zaudēja astotdaļfināla cīņās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu