TOP 5 populārākās grāmatas rudenīgiem vakariem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rudens vakari kļūst aizvien tumšāki, un cilvēki šajā laikā aizvien vairāk pievēršas grāmatu lasīšanai. TVNET piedāvā populārāko grāmatu TOP 5 gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Grāmatnīcas «Zvaigzne ABC» pārstāve Kristīne Ilziņa stāsta, ka šobrīd populāras ir praktisku padomu grāmatas. Tā, kā vecāki savām atvasēm naudu nežēlo, iecienītas ir arī bērnu grāmatas.

TOP 5:

Nr.1: «Veselība pie mājas sliekšņa. 100 populārākie ārstniecības augi Latvijā». Autors: Vija Eniņa

Grāmatā apskatīti 100 Latvijā populārākie, pieejamākie ārstniecības augi un to praktiskās pielietošanas iespējas. Lasītājs uzzinās ko, kad un kā vākt, žāvēt un uzglabāt augus. Kāda ir katra auga iedarbība un ķīmiskais sastāvs. Kā un kādu problēmu risināšanai lietot dažādas no augiem iegūtās drogas. Cik droša ir katra auga izmantošana.

Augu apraksti un krāsainās fotogrāfijas atvieglos augu atpazīšanu un noteikšanu dabā. Papildinformācijā dots drogu iedalījums farmakoterapeitiskajās grupās, sniegta ikdienā lietojamo zāļu tēju receptūra, drogu vākšanas kalendārs un dati par drogu nožuvumu, uzglabāšanas ilgumu un dienas devu.

Nr.2: «Ikigai. Garas un laimīgas dzīves noslēpumi no Japānas». Autori: Ektors Garsija, Fransesks Miraljless.

Ikigai japāņu valodā nozīmē «iemesls būt», «dzīves kaislība», «vienmēr būt aktīvam». Ikigai dēļ ir vērts rītos celties, vienkāršāk sakot, - tas piešķir dzīvei jēgu. Šajā grāmatā atklāta japāņu dzīves gudrība, kā ilgāk saglabāt ķermeņa, prāta un gara veselību. Grāmatā iekļautas vismaz simt gadu garumā pārbaudītas ilgdzīvotāju atklāsmes jeb 10 ikigai likumi.

Nr.3: «Kapteiņa pērtiķis». Autors: Jākobs Vegēliuss.

Jākobs Vegēliuss ir slavens zviedru rakstnieks un bērnu grāmatu ilustrators. Par romānu «Kapteiņa pērtiķis» viņam piešķirta Augusta balva par labāko bērnu grāmatu un Ziemeļvalstu Ministru padomes bērnu un jauniešu literatūras balva. Aizraujošs piedzīvojumu romāns par tumšiem noslēpumiem un negaidītu draudzību.

Nr.4: «Koko un Riko uzvedas kā eņģelīši». Autores: Evija Gulbe, Linda Lošina.

Šī ir jau trešā grāmata par žurku puišeļu raibajām gaitām. Dažbrīd viņi cenšas būt rātni kā eņģelīši – skat, pat pašdarinātus spārniņus plivina! Tomēr daudz labāk abiem draugiem padodas darīt blēņas, smieties līdz asarām, spēlēt futbolu, mieloties, svinēt, laiskoties zem bumbieres un pļāpāt par visu ko. Pēc Koko un Riko piedzīvojumu motīviem tapusi arī izrāde Latvijas Leļļu teātrī.

Nr.5: «Sarkanā Džoana» Dženija Rūnija

Grāmatas autore Dženija Rūnija (Jennie Rooney) ir vēstures un angļu valodas pasniedzēja. «Sarkanā Džoana» ir viņas trešais romāns. Tā iedvesmas avots ir ilggadējās VDK spiedzes - latviešu ieceļotāja meitas Melitas Norvudas - dzīvesstāsts. Džoana ir jauna meitene, kuru sajūsmina Kembridžas studentu dzīve, mācības un iespēja izrauties no mierīgās, paredzamās ikdienas. Negaidīta iepazīšanās ar žilbinošo krievieti Sonju un viņas brālēnu Leo Džoanai paver gluži jaunu pasauli. Kreisi noskaņotā Leo harizmai un aizrautībai meitene nespēj pretoties. Šķiet, arī Leo interesējas par Džoanu, bet vai tās ir patiesas jūtas? Ne privātā, ne valstiskā mērogā vairs nav viegli saprast, kurš ir draugs un kurš - ienaidnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu