Mediji: «Renault» pēc nākamās sezonas vairs nepiegādās dzinējus «Red Bull» komandai

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

«Renault» pēc nākamās sezonas pārtrauks sadarbību ar Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandu «Red Bull», ceturtdien vēsta vairāki mediji.

Kā ziņo raidsabiedrība BBC, «Renault» pēc nākamās sezonas beigām nepagarinās līgumu. Līdz ar to «Red Bull», sākot ar 2019.gada sezonu, izmantos «Honda» dzinējus.

Tiesa, oficiāls paziņojums vēl nav bijis.

«Red Bull» «Renault» dzinējus izmanto jau 11.sezonu pēc kārtas, bet komandas pirmsākumos 2005. un 2006.gadā tika startēts ar attiecīgi «Cosworth» un «Ferrari» motoriem.

Sagaidāms, ka piektdien «Red Bull» meitaskomanda «Toro Rosso» paziņos, ka ar nākamo sezonu izmantos tieši «Honda» dzinējus. Tikmēr ar «Renault» dzinējiem nākamās trīs sezonas grasās startēt «McLaren» vienība, kas pašlaik startē tieši ar «Honda», nespējot tikt pie augstiem panākumiem. Paredzams, ka arī šo pāreju apstiprinās vēl šonedēļ.

«Honda» F-1 sacīkstēs bija piedalījusies kopš sešdesmitajiem gadiem, bet pēc 2008.gada sezonas kampaņu noslēdza, toreiz lēmums pamatojot ar līdzekļu taupīšanu pēc eksporta apjomu krišanās ASV un Eiropas tirgos. Tomēr 2015.gadā «Honda» F-1 apritē atgriezās, bet kopš tā laika sadarbība «McLaren» bijusi moku pilna, jo komanda nav spējusi tikt pie augstiem rezultātiem.

Tāpat BBC vēsta jau iepriekš izskanējušo informāciju, ka «Toro Rosso» pilots Karloss Sainss juniors no nākamās sezonas brauks «Renault» komandā, kurā aizstās britu Džolianu Palmeru.

«Red Bull» ar 212 punktiem ieņem stabilu trešo vietu F-1 šīs sezonas Konstruktoru kausa vērtējumā, kamēr līderei «Mercedes» ir 435 punkti, bet otrajā vietā esošajai «Ferrari» 373 punkti.

Tikmēr individuālajā ieskaitē «Red Bull» austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, kurš šosezon izcīnījis vienu uzvaru, ar 144 punktiem ir ceturtais, bet neveiksmju vajātais nīderlandietis Makss Verstapens ar 68 punktiem atrodams sestajā vietā. Līderpozīciju ar 238 punktiem ieņem «Mercedes» britu pilots Lūiss Hamiltons, kuram trīs punktus zaudē «Ferrari» vācu braucējs Sebastjans Fetels.

F-1 sezona turpināsies šonedēļ Singapūrā, kur risināsies četrpadsmitais no 20 etapiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu