Rinkēvičs: Situācija Ziemeļkorejā attīstās negatīvā virzienā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Situācija Ziemeļkorejā attīstās negatīvā virzienā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Viņš atzina, ka ne diplomātija, ne sankcijas nedod rezultātu un Ziemeļkoreja turpina attīstīt savu kodolprogrammu un ballistisko raķešu programmu. Tādēļ nevar izslēgt nevienu attīstības scenāriju.

Viņš atzina, ka situācijā, ja Ziemeļkorejas militāro darbību rezultātā cietīs kāds cilvēks, iespējams militārs prettrieciens. Situācijas saasināšanās var ietekmēt arī Latviju, atzina ministrs.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja piektdien izšāva austrumu virzienā vidēja darbības rādiusa ballistisko raķeti, kas pārlidoja Japānu un nokrita Klusajā okeānā.

Raķete tika izšauta netālu no Phenjanas. Tas notika pēc tam, kad Eiropas Savienība (ES) ceturtdien paplašināja Ziemeļkorejai noteiktās sankcijas, pieaugot starptautiskās sabiedrības spiedienam uz Phenjanu tās ballistisko raķešu un kodolieroču programmu dēļ.

ANO Drošības padome pirmdien vienbalsīgi pieņēma ASV izstrādātu rezolūciju par jaunām sankcijām pret Ziemeļkoreju, kas šomēnes veica ūdeņraža bumbas izmēģinājumu. Kopš Ziemeļkoreja 2006.gadā pirmo reizi veica atombumbas izmēģinājumu, šī ir jau astotā reize, kad tai piemērotas ANO sankcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu