Nav pārliecības par Bagatska atgriešanos izlases trenera amatā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Ainars Bagatskis, kuram darba līgums ar valstsvienību ir noslēdzies, varētu neatgriezties Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amatā, jo viņam ir potenciāls noslēgt labu līgumu Eiropā, kas krietni apgrūtinātu valstsvienības vadīšanu, norādīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Latvijas izlase ir noslēgusi savas gaitas šā gada Eiropas čempionātā, kur aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam. Pēc šā turnīra līgums ir noslēdzies komandas stūrmanim Bagatskim, un pašlaik nav skaidrības, vai viņš maz šajā amatā atgriezīsies.

«Oficiāls Bagatska darba izvērtējums būs nākamnedēļ LBS valdes sēdē, bet es personīgi uzskatu, ka Ainars ir paveicis ļoti labu darbu. Viņa vadībā izlase ar katru gadu ir progresējusi un turnīros ieguvusi arvien augstākas vietas,» Stambulā esošajiem Latvijas žurnālistiem trešdienas vakarā teica Šneps.

«Mēs varam būt lepni, ka mums ir tāds treneris. Viņš ir palīdzējis augt komandai un audzis pats. Redzam, kā viņa karjera attīstījusies klubos. Tā ir «win-win» situācija - Ainars ir palīdzējis izlasei, un tā ir palīdzējusi viņam,» sacīja LBS ģenerālsekretārs.

Pašlaik 50 gadus vecais Bagatskis maijā tika atbrīvots no Izraēlas granda Telavivas «Maccabi FOX» un pagaidām ir bez darbavietas.

«Joprojām ir aktuāls jautājums par jaunu izlašu direktoru, un pēc tam jau kopā ar viņu runāsim par treneriem. Situācija ir tāda, ka ir ļoti grūti apvienot darbu ārzemju klubā ar valstsvienības vadīšanu. Trenerim ir jābūt atbrīvotam no kluba vai arī jāstrādā Latvijā. Lai treneris nestrādātu klubā, viņam ir jāmaksā ļoti liela nauda, kas diemžēl mūsu apstākļos nav iespējams. Tas gan nenozīmē, ka Ainars nevadīs Latvijas izlasi, bet skaidrs, ka šobrīd viņam ir potenciāls noslēgt labu līgumu Eiropā,» uzsvēra Šneps.

Tiesa, iepriekš Bagatskis jau apvienojis darbu klubā ar izlases vadīšanu, tomēr šoreiz situāciju varētu sarežģīt fakts, ka 2019.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācija notiks sezonas laikā, turklāt ULEB Eirolīgā nemaz nebūs pārtraukuma.

Bagatskis par Latvijas basketbola izlases galveno treneri strādā jau kopš 2010.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu