Vitamīnu dienas tirgus Salaspils botāniskajā dārzā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

16.septembrī Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī notiks tradicionālais stādu un amatnieku tirgus - «Vitamīnu diena». Rudens veltes, plašs ogulāju sortiments, pūtēju orķestris no Igaunijas, sieviešu koris no Dānijas un koši ziedoša viršu taka visdažādākajās violeto toņu nokrāsās. Gaidām visus 16.septembrī Salaspilī, Nacionālajā botāniskajā dārzā!

Kā vēsta nosaukums, «Vitamīnu dienas» tirgū varēs iegādāties veselīgas dārza veltes un parūpēties, lai savu dārzu papildinātu ar lietderīgiem augiem, kas nesīs augļus nākamajā gadā. Latvijas mājražotāju piedāvājumā varēs atrast veselīgus našķus visai ģimenei.

Jau ierasts, darbosies arī Nacionālā botāniskā dārza stends. Plašā sortimentā būs gan vitamīniem bagātas jāņogas un upenes, gan mazāk tradicionālie, bet vēl veselīgākie ogulāji - smiltsērkšķi, sausserži, brūklenes, kazenes, aktinīdijas un irbenes. Tie, kas vēlas audzēt vitamīnus arī istabā, varēs iegādāties citronu, mandarīnu un apelsīnu stādiņus.

Dekoratīvo koku un krūmu piedāvājumā būs skujkoki, rododendri, hortenzijas, tūjas. Peoniju mīļi varēs papildināt savus dārzus ar šķirnēm no plašās botāniskā dārza peoniju kolekcijas.

Apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt Igaunijas pūtēju orķestra koncertu, kas ieskandinās kopējos Baltijas valstu pūtēju orķestru svētkus Salaspilī, bet 14.30 oranžērijā dziedās Dānijas sieviešu koris.

Āra ekspozīcija joprojām neparasti koši priecē ar daiļām dālijām, rozēm un vasaras puķēm, bet jau plaukst rudens rota – viršu un ēriku stādījumi visdažādākajos pasteļtoņos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu