«Lakers» iemūžinās abus Braienta numurus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas «Lakers» 18.decembrī iemūžinās abus numurus, kurus savas karjeras laikā valkāja Kobe Braients, pavēstījusi vienība.

Astoņpadsmit reizes Visu zvaigžņu spēlē startējušais Braients ar «Lakers» komandu piecas reizes kļuva par NBA čempionu, karjeru noslēdzot pēc 2015./16. gada sezonas. Viņš pirmajās desmit sezonās spēlēja ar astoto numuru, bet pēc tam pārgāja uz 24., nospēlējot vēl vienu dekādi.

Līdz ar to Braients kļūs par pirmo spēlētāju vēsturē, kuram viena NBA komanda iemūžinājusi divus numuru.

«Kā bērns, uzaugot Itālijā, vienmēr sapņoju, ka mans krekls karāsies pie «Lakers» griestiem, tomēr noteikti nevarēju iedomāties, ka tādi būs divi,» Braients citēts vienības paziņojumā.

Savā divas dekādes ilgajā NBA karjerā, kas visa tika aizvadīta «Lakers» rindās, Braients guva 33 643 punktus, līgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā atpaliekot vienīgi no Karīma Abduldžabara un Karla Malona.

Iepriekš «Lakers» komanda iemūžinājusi arī Vilta Čemberlena (13), Eldžina Beilora (22), Geila Gudriča (25), Maģiskā Džonsona (32), Abduldžabara (33), Šakila O'Nīla (34), Džeimsa Vortija (42), Džerija Vesta (44) un Džamāla Vilksa (52) numurus.

Statistiski Braients ir «Lakers» komandas visu laiku līderis aizvadītajās spēlēs (1346), punktos (33 643), realizētajos tālmetienos (1827), pārtvertajās bumbās (1944) un realizētajos soda metienos (8378). Savukārt izslēgšanas turnīrā viņam pieder vienības rekordi nospēlētajos mačos (220), punktos (5640), kā arī realizētajos trīspunktu metienos (292) un soda metienos (1320).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu