Toms Jorks visu klipu pavada liftā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Oskfordas kvintets «Radiohead», kurš pagājušogad laida klajā jaunu albumu «A Moon Shaped Pool», bet šovasar, 23. jūnijā, klajā laida īpašu sava klasiskā albuma «OK Computer» izdevumu «OKNOTOK», publicējis savulaik nepublicētās dziesmas «Lift» video.

«Lift» ir viena no trim «OKNOTOK» bonusdziesmām, blakus «Man of War» (agrāk «Big Boots») un «I Promise».

Dziesmas video ideja aizgūta no paša skaņdarba teksta.

Dziesmas kontekstā, «Radiohead» ģitārists Eds Obraiens (Ed O’Brien) intervijā BBC6 pavasarī atklāja, ka grupa neapzināti «nogalināja» šo singlu, jo, ja tas tiktu pareizi ierakstīts un iekļauts albumā, «Radiohead» pārdotu daudz vairāk albumu un, iespējams, tas grupu pazudinātu.

Kad «Radiohead» 1996. gadā devās turnejā kopā ar tobrīd ļoti populāro dziedātāju Alanisu Moriseti (Alanis Morissette), koncertos «Lift» laikā publika cēlās kājās un par dziesmu bija milzīgā sajūsmā.

«Dziesmai piemita kas inficējošs, tai bija himniska kvalitāte,» viņš saka. «Ja dziesma tiktu iekļauta albumā, mēs nonāktu pavisam citā vietā un, iespējams, tas ļautu mums pārdot daudz vairāk albumu. Visi mums to teica, un man šķiet, ka mēs neapzināti to nogalinājām. Ja «OK Computer» kļūtu tikpat populārs kā «Jagged Little Pill» [Morisetes albums - red.], tas mūs iznīcinātu.

Kad devāmies studijā, lai to ierakstītu, bija sajūta, ka mums pie deniņiem pielikts ierocis.

Spiediens bija milzīgs.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu