ASV atceras 11.septembra teroraktu upurus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš 11.septembra teroristu uzbrukumiem ASV pagājuši 16 gadi, taču amerikāņi savu nacionālo traģēdiju nav aizmirsuši. Pieminot skumjo notikumu, Ņujorkā tika iedegta gaismas instalācija, kas debesīs raidīja 88 gaismas starus, kas simbolizē sagruvušos Pasaules tirdzniecības centra torņus, ziņo aģentūra AFP.

Šodien aprit 16 gadi, kopš islāmistu teroristu organizācijas «Al-Qaeda» kaujinieki ietrieca dvīņu torņos nolaupītas pasažieru lidmašīnas. Nepilnu divu stundu laikā abi 110 stāvu augstie torņi bija sabrukuši, aprokot drupās daudzus cilvēkus. Uzbrukumos gāja bojā gandrīz 3000 cilvēku, bet vēl divtik daudz tika ievainoti.

Vēl viena lidmašīna, ko bija pārņēmuši teroristi, taranēja Pentagonu, un ceturtais lidaparāts avarēja laukā Pensilvānijas štatā.

Šogad 11.septembra piemiņas pasākumos pirmoreiz piedalīsies ASV prezidents Donalds Tramps. Viņš un ASV pirmā lēdija Melānija Trampa kopā ar Baltā nama darbiniekiem ievēros klusuma brīdi un pēc tam dosies uz piemiņas pasākumu Pentagonā.

ASV pašlaik satriekuši divu spēcīgu viesuļvētru «Hārvijs» un «Irma» nodarītie postījumi un cilvēku upuri.

2014.gadā Manhetenā tika atklāts 11.septembra memoriāls un muzejs, kurā saglabātas no drupām izceltās mantas - čeki, kurpes, apģērbi un citas lietas, atgādinot, ka teroraktā bojā gāja parasti, nevainīgi cilvēki. Muzeja eksponātu vidū ir arī ieliekušies metāla gabali un deformētas glābēju automašīnas, raksta portāls News.com.au.

Muzejā ir norobežota telpa, kurā atrodama, iespējams, šokējošākā ekspozīcijas daļa - fotogrāfijas, kurās redzama debesskrāpju degšana un pa to logiem ārā lecošie cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu