Ernests Gulbis pasaules rangā pakāpies par 45 vietām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, pēc ASV atklātā čempionāta pakāpies par 45 vietām un tagad ieņem 210. pozīciju.

Iepriekšējās divas nedēļas tenisisti spēkojās ASV atklātajā čempionātā, kur Gulbis apstājās astotdaļfinālā, zaudēdams nākamajam finālistam Kevinam Andersonam. Pirms ASV atklātā čempionāta latvietis bija atrodams ranga 255. pozīcijā.

Gulbis jau gadu cīnās ar ar veselības problēmām un šobrīd turnīros piedalās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Tikmēr Latvijas otrā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš zaudējis trīs vietas un tagad ieņem 690. pozīciju, bet uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Lībietis zaudējis vēl divas vietas un atrodams vien 716. pozīcijā. Šogad kopumā viņš vienspēlēs nopelnījis tikai sešus ATP punktus.

Vēl no Latvijas sportistiem 1331. vietā atrodas Artūrs Lazdiņš, 1370. pozīcijā ir Krišjānis Stabiņš, kamēr Rūdolfs Mednis ieņem 1549. vietu. Tikmēr Rihards Emuliņš ir 1682. pozīcijā, kamēr dalītā 1792. pozīcijā ir Roberts Grīnvalds un Jānis Podžus.

Tikmēr pasaules ranga līdera godu saglabājis Rafaels Nadals, kurš triumfēja ASV atklātajā čempionātā. Tāpat spānis šosezon uzvarējis četros turnīros uz māla seguma, tajā skaitā arī Francijas atklātajā čempionātā. Tikmēr par vienu vietu uz otro pozīciju pakāpies šveicietis Rodžers Federers, uz trešo pozīciju atbīdot britu Endiju Mareju, kurš augustā zaudēja pirmās raketes godu.

Savukārt par divām vietām pakāpušies vācietis Aleksandrs Zverevs un horvāts Marins Čiličs, kuri ieņem attiecīgi ceturto un piekto vietu. Par vienu vietu atkāpies serbs Novaks Džokovičs, kuram traumas dēļ sezona ir beigusies. Uz septīto vietu par vienu pozīciju pakāpies Dominiks Tīms, bet par četrām pozīcijām uz astoto vietu noslīdējis šveicietis Stans Vavrinka.

Devīto pozīciju saglabā bulgārs Grigors Dimitrovs, bet pirmo reizi karjerā desmitniekā iekļuvis «US Open» pusfinālists Pavlo Karrenjo-Bustu, kurš pakāpies par deviņām vietām. Tikmēr finālists Andersons pakāpies par 17 vietām un ieņem 15. pozīciju.

Jau vēstīts, šā gada ASV atklātajā čempionātā vīru turnīrā nepiedalījās pieci augstākā līmeņa spēlētāji - Marejs, pagājušā gada čempions Vavrinka, Džokovičs, Kei Nišikori un Milošs Raoničs.

Šajā nedēļā vīriem ATP turnīri nenorisināsies, bet tenisisti spēkosies Deivisa kausa pusfinālā, Beļģijai tiekoties ar Austrāliju, bet Francijai duelējoties ar Serbiju.

ATP dubultspēļu rangā Lībietis zaudējis piecas vietas un ieņem 247. pozīciju, Mednis ir 1310. vietā, bet Stabiņš atrodams divas pozīcijas zemāk. Tikmēr 1343. vietā ir M.Podžus, kamēr Mikus Losbergs ir 1517. vietā, bet J.Podžus atrodas 1597. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu