«Kustības Par!» deputāti vēl spriedīs par Saeimas grupas juridisko formu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāti, kas ir partijas «Kustība Par!» biedri, vēl spriedīs par savas parlamenta grupas juridisko formu, sacīja deputāts, politiskā spēka valdes loceklis Ints Dālderis.

Pašlaik partijas «Vienotība» Saeimas frakcijā ir pieci «Kustības Par!» deputāti. To skaits saruks līdz četriem, kad deputātes amatu oficiāli atstās Ilze Viņķele.

Parlamentārieši vēl spriedīs par savas grupas juridisko formu, piemēram, vai veidot oficiālu grupu atbilstoši Saeimas Kārtības ruļļa nosacījumiem.

Politiķis skaidroja, ka jau pašlaik deputāti koordinē savu darbību.

Jau vēstīts, ka 2014.gadā 11.Saeimas laikā savu deputātu grupu vēlējās izveidot attiecīgajā sasaukumā nepārstāvētās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputāti. Tomēr Saeimas Juridiskais birojs norādīja, ka deputātu grupas izveidošana ar mērķi pārstāvēt Saeimā neievēlēta politiskā spēka pozīciju un īstenot šā politiskā spēka intereses pēc būtības neatbilst Kārtības ruļļa normu jēgai - nepieļaut no viena kandidātu saraksta ievēlētiem deputātiem izveidot vairākas frakcijas vai pievienoties citām frakcijām, kā arī radīt vēlētāju gribai (vēlēšanu rezultātam) neatbilstošu politisko spēku pārstāvniecību Saeimā.

Toreiz LRA savu grupu varēja izveidot pēc tam, kad bija precizēts tās nosaukums, mērķis un dalībnieku loks.

«Kustības Par!» biedri plāno Saeimā izveidot patstāvīgu deputātu grupu, kas pārstāvēs kustības vērtības un mērķus parlamentā.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja partijā, tās deputātu grupa Saeimā iecerējusi balsot saskaņā ar partijas programmu un lēmumiem un virzīt tiem atbilstošus likumprojektus. Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli, deputāti turpināšot būt «Vienotības» frakcijas locekļi, bet deputātu grupas un partijas «Vienotība» attiecības varētu noteikt atsevišķa vienošanās.

«Kustības Par!» deputātu grupa nepiedalīšoties lēmumu pieņemšanā par «Vienotības» iekšējām lietām un neiesaistīšoties valdošās koalīcijas amatu pārdalē. Vienlaikus «Kustības Par!» deputāti rīkosies atbildīgi un valstiski jautājumos, kuri skar valsts budžetu un valdības stabilitāti, sola partijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu