Floridas šerifs lūdz amerikāņiem neapšaudīt viesuļvētru «Irma»

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wilfredo Lee / TT NYHETSBYRÅN

Floridas apgabala Pasko šerifs brīdinājis iedzīvotājus nepiedalīties viesuļvētras «Irma» apšaudīšanas akcijā, jo tai «būs ļoti bīstami blakusefekti», vēsta «The Independent». Socialajā tīklā «Facebook» vairāk nekā 53 000 cilvēku pauduši gatavību raidīt lodes uz postošo vētru.

22 gadus vecais Raions Edvardss «Facebook» izveidoja pasākumu «Šaujam uz viesuļvētru «Irma»». Viņš sacīja, ka esot to izdarījis garlaicības un stresa dēļ, bet neesot gaidījis, ka to atbalstīšot tik daudz cilvēku. Drīz vien internetā parādījās zīmējumi, kā jāšauj uz vētru, lai lodes nesavainotu pašu šāvēju.

«Facebook» sāka parādīties vēl citi līdzīgi pasākumi, kuros Floridas iedzīvotāji plānoja mēģināt «Irmu» aizbaidīt ar ugunsmetējiem un citiem bīstamiem ieročiem. Tika izveidotas arī vairākas parodijas, piemēram, aicinājumi ātri vicināt rokas, lai aizpūstu «Irmu» prom, un ledus gabaliņu mešanas akcija Atlantijas okeānā, lai to atdzesētu.

«Skaidrībai - nešaujiet uz «Irmu» ar ieročiem,» sestdienas vakarā tvītoja Pasko šerifa birojs. «Jūs to neizbaidīsiet, un tam būs ļoti bīstami blakusefekti.»

No apdraudētajiem Floridas reģioniem likts evakuēties apmēram sešiem miljoniem cilvēku. Daudzi norāda, ka augsto lidojumu cenu, sastrēgumu un degvielas trūkuma dēļ uzpildes stacijās evakuācija esot izrādījusies ļoti grūta vai pat neiespējama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu