Kalnu riteņbraucēja Žibasa izcīna 6. vietu pasaules čempionātā juniorēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dave Trumpore

Latvijas kalnu riteņbraucēja Paula Žibasa svētdien Austrālijā izcīnīja sesto vietu pasaules čempionātā juniorēm nobrauciena disciplīnā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Melānija Šapā no Francijas, kura 1,9 kilometrus garo nobraucienu veica četrās minūtēs 28,617 sekundēs.

Žibasa, kura šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā juniorēm izcīnīja augsto otro vietu, uzvarētājai zaudēja 18,688 sekundes, kas viņai deva sesto vietu 12 dalībnieču konkurencē.

Tikmēr sudraba medaļu izcīnīja Šanija Revsone no Jaunzēlandes, kura no uzvarētājas atpalika 2,701 sekundi, bet bronza tika vēl vienai Francijas pārstāvei Florai Lešēna, kura bija vēl par četrām sekundēm lēnāka.

Žibasa no goda pjedestāla atpalika par nepilnām 12 sekundēm. Savukārt priekšsacīkstēs, kurās noteica starta kārtību finālam, viņa uzrādīja otro labāko laiku.

Patlaban 17 gadus vecā Žibasa šosezon junioru konkurencē uzvarēja divos Pasaules kausa posmos, kā arī vienu reizi bija otrā, tādu pat vietu ieņemot kopvērtējumā.

Tikmēr par pasaules čempionu vīriem elites grupā nobraucienā svētdien kļuva francūzis Liks Bruni, dāmām elites grupā uzvarēja Miranda Millere no Kanādas, bet junioriem ātrākais bija Mets Vokers no Lielbritānijas.

Piektdien pasaules čempionātā kalnu divriteņu (MTB) olimpiskajā krosā (XCO) U-23 grupā Mārtiņš Blūms, kurš bija galvenais favorīts uz uzvaru, otrajā aplī plīsušas riepas dēļ nespēja pacelties augstāk par 14.vietu, bet sestdien elites grupā Arnis Pētersons izcīnīja 23.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu