Rīgas ielās virmo māksla, atskats uz «Balto nakti»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau 12 gadus pēc kārtas septembra sākumā Rīgu pārņem laikmetīgā māksla «Baltās nakts». Šogad Rīgas ielās bija izvietotas 59 daudzveidīgas, atšķirīgas un krāsainas laikmetīgās mākslas norises vietas.

Video mākslinieks un performances «Room Nr.7» veidotājs Rihards Gēcis uzskata, ka «Baltā nakts» ir viens no kvalitatīvākajiem mūsdienu mākslas forumiem Rīgā. Katru gadu šis forums spēj atklāt jaunu skatījumu uz mākslas procesiem.

Rihards Gēcis kopā ar scenogrāfi Annu Miesnieci «Baltās nakts» apmeklētājiem piedāvāja interaktīvu piedzīvojumu hostelī. Audiovizuālā darba norises vieta bija kāda no hosteļa istabām, kas tika rezervēta piedzīvojumam divatā. Šī darba pamatā ir nepārprotama kaisle un ticība tam, ka cilvēki, pārkāpjot savām barjerām, spēj atvērties.

Šajā naktī varēja baudīt ne tikai audiovizuālas performances, bet arī ausīm un acīm tīkamas muzikālās performances. Viesnīcā «Two Wheels» seši motocikli ar savu motora rēkoņu izpildīja klasisku simfoniju.

Skaņdarbs, kura atskaņošanā piedalījās čellists Jānis Pauls un seši dažādas jaudas un dzinēju tipa motocikli. Katra spēkrata dzinējs skanēja atšķirīgi, tādēļ, kombinējot motora skaņas un ritmiski paaugstinot motociklu dzinēju apgriezienus, veidojās savdabīga kompozīcija. Skaņdarbs tika izpildīts vizuāli interesantā veidā, ar aktīvu motociklistu diriģentu, čellistu motocikla blakusvāģī un dažādiem gaismas efektiem.

Plašāku «Baltās nakts» apskatu, skatieties video atskatā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu