ANO komisārs: Eiropas un Āfrikas valstu migrācijas vienošanās nerisina migrantu problēmas Lībijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Eiropas un Āfrikas valstu vienošanās par nelegālās imigrācijas ierobežošanu nerisina migrantu problēmas Lībijā, piektdien paziņoja ANO augstais komisārs cilvēktiesību jautājumos Zeids Raads al Huseins.

28.augustā Parīzē Francijas, Itālijas, Spānijas, Vācijas, kā arī Čadas, Lībijas un Nigēras panāktā vienošanās nav spējusi nodrošināt «detalizētu plānu, kā risināt cilvēku postu, kas turpinās Lībijā un gar tās piekrasti», norādīja komisārs.

Septiņu valstu līderi atbalstīja priekšlikumu izvērtēt patvēruma meklētājus Āfrikas teritorijā, lai atturētu tūkstošiem afrikāņu migrantu no došanās bīstamos braucienos uz Eiropu pāri Vidusjūrai.

Francijas prezidents Emanuels Makrons ierosināja izveidot «pilnīgi drošas zonas» Nigērā un Čadā, kur patvēruma meklētājus izvērtētu ANO bēgļu lietu aģentūra UNHCR. Nigēra un Čada pašlaik ir svarīgas tranzīta valstis afrikāņu migrantiem.

Septiņi valstu vai valdību vadītāji, tai skaitā Vācijas kanclere Angela Merkele, parakstīja «ceļu karti» par šo priekšlikumu, lai gan vēl nav īsti zināms, kā tas darbosies. Kopīga misija drīz tiks nosūtīta uz Nigēru un Čadu.

Kopš 2014.gada vairāk nekā 14 000 cilvēku ir gājuši bojā Vidusjūrā, mēģinot nokļūt Eiropā. Šogad Vidusjūru jau ir šķērsojuši apmēram 125 000 migrantu, kas lielākoties nonākuši Itālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu