Pāvests Kolumbijā mudina uz mieru un piedošanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks, ceturtdien Kolumbijā brīvdabas dievkalpojumā uzrunājot tūkstošus dievlūdzēju, mudināja uz piedošanu, šai Latīņamerikas valstij cenšoties panākt stabilu mieru pēc pusgadsimtu ilgā pilsoņkara.

«Šeit tāpat kā citās vietās ir bieza tumsa, kas apdraud un iznīcina dzīvību,» sprediķī Bogotas Simona Bolivara parkā sacīja pāvests.

«Atriebības alku tumsa un naids, kas notraipa to rokas, kuru varā ir labot nepareizo, to tumsa, kas ir kļuvuši nejūtīgi pret daudzo upuru sāpēm. Jēzus kliedē un iznīcina visu šo tumsu,» atgādināja pāvests.

Bijušās nemiernieku kustības FARC līderis Rodrigo Londono tviterī pateicās pāvestam «par atbalstu mieram, kā arī sociālā un ekoloģiskā taisnīguma aizstāvēšanu».

Arī prezidents Huans Manuels Santoss izteica pateicību Franciskam par to, ka viņš ir ieradies, «lai iedrošinātu mūs izlīguma virzienā».

Gadu pēc tam, kad Kolumbijas valdība parakstīja miera līgumu ar FARC, valstī joprojām trūkst vienprātības par to, kā risināt situāciju tālāk.

FARC kaujinieki tikmēr ir nolikuši ieročus un sāk atgriezties civilajā dzīvē.

Videovēstījumā Kolumbijas vizītes priekšvakarā pāvests aicināja visus kolumbiešus spert pirmo soli un izrādīt savstarpēju pretimnākšanu miera un nākotnes vārdā.

Francisks norādīja, ka Kolumbija ir ļoti ilgi gaidījusi uz mieru un pūlējusies to panākt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu