BMW būs arī 8.sērijas modelis ar četrām durvīm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Pirms neilga laika BMW oficiāli apstiprināja, ka modeļu klāstā atgriezīsies 8.sērija. Tagad BMW Blog vēsta, ka 8.sērija tiks piedāvāta ar trim dažādām virsbūvēm.

Vasaras, ja to tā var saukt, sākumā BMW parādīja 8.sērijas konceptuālo versiju. Sērijveida modelis ar kupejas virsbūvi (G15) tiks prezentēts nākamvasar, bet kabriolets ar kodēto nosaukumu G14 - gada nogalē. Taču tas vēl nav viss, jo BMW ir iecerējuši arī trešo 8.sērijas variantu ar četrām durvīm un nosaukumu Gran Coupe. Šis modelis (G16) dienas gaismu provizoriski ieraudzīs 2019.gada trešajā ceturksnī.

Kā raksta BMW Blog, G16 prototipi ielās vēl nav devušies, tomēr sākotnējās dizaina skices rāda slaidu, zemu, garu auto ar īsām virsbūves pārkarēm. Tādu auto, kurš varētu līdzināties, piemēram, Aston Martin Rapide.

Atdzimušās 8.sērijas vajadzībām BMW ir modificējuši savu klasiskās piedziņas tehnoloģisko platformu. Tādēļ automobiļiem būs unikāla garenbāze un šķērsbāze; tāpat kā oriģinālajiem pirmās paaudzes automobiļiem, kas iznāca 1989.gadā.

Konstrukcijas ziņā 8.sērija stipri līdzināsies 7.sērijai ar tās šasiju, kurā daļa elementu izgatavoti no oglekļa šķiedras. Visiem 8.sērijas automobiļiem būs adaptīvā balstiekārta ar aizmugurējo riteņu piestūrēšanas sistēmu. Pārsvarā 8.sērijas automobiļi būs ar klasisko piedziņu, taču ierobežotā skaitā būs pieejami arī xDrive modeļī, raksta BMW Blog.

Ticamākais bāzes modelis ir 840i ar 3 litru turbo motoru. 850i savukārt iegūs 4,4 litru V8 turbo motoru, savukārt top modelis būs 860i ar 6,6 litru V12 turbo dzinēju. Pastāv iespēja, ka BMW ražos arī hibrīdu 840e.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu