Orķestris «Rīga» «Baltajā naktī» uzstāsies koncertzālē «Palladium»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ruslans Šuļga

Orķestris «Rīga» 9. septembrī plkst.20 sniegs koncertu koncertzālē «Palladium», atskaņojot koncertprogrammu «Merkūrijs uz Mēness», informē orķestra mārketinga speciāliste Simona Ruska.

Koncertā skanēs amerikāņu komponista Skota Makalistera 2012. gadā sacerētais skaņdarbs «Merkūrijs uz Mēness», kā arī Ludviga van Bēthovena «Mēnesnīcas sonāte». Koncerta ievadvārdus teiks muzikologs un mūzikas žurnālists Orests Silabriedis. Skaņu režiju pārvaldīs Varis Kurmiņš, bet gaismu spēli radīs mākslinieks Jānis Sniķers.

«Merkūrijs uz Mēness» pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvoja pērnā gada pavasara festivāla «Windstream» atklāšanas koncertā. Šis koncerts tika nominēts augstākajam apbalvojumam Latvijas valsts mūzikā - «Lielajai mūzikas balvai 2016» un saņēma Publikas simpātijas balvu.

«Skaņdarbā saklausāmi dažādi izteiksmes veidi, ietverot baroka laika mūziku, klasisko roku un «artroku», kā arī iespējams saklausīt pavisam jaunas mūzikas atskaņošanas tehnikas. Darba centrālais vadmotīvs ir no grupas «Pink Floyd» albuma «Dark Side of the Moon», savukārt Merkūrijs aizgūts no leģendārās grupas «Queen» spožā solista Fredija Merkūrija dzīves,» pauda Ruska.

Kopā ar orķestri koncertā uzstāsies dziedātājs Jānis Šipkēvics un ģitārists Matīss Čudars.

Koncertu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu