Viens no gada albumiem ir klāt! The War on Drugs «A Deeper Understanding»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

3. vieta Lielbritānijas albumu topā, 10. - ASV «Billboard 200» sarakstā - šie ir gana nopietni sasniegumi, lai ielūkotos jaunākajā (ceturtajā) amerikāņu grupas «The War on Drugs» studijas albumā.

The War on Drugs «A Deeper Understanding»

(Atlantic/Warner) 10/12

Atgādināšu, ka kolektīva 2014. gada albums «Lost In The Dream» (skat. recenziju) gada izskaņā ierindojās TVNET albumu topa augstajā 2. vietā, piekāpjoties vien Beka (Beck) šedevram «Morning Phase».

Taču galvenais iemesls, lai pievērstu uzmanību šim jaunākajam Filadelfijas apvienības ierakstam, ir pavisam vienkāršs. Jau šobrīd skaidrs, ka šis būs viens no spēcīgākajiem šā gada rokmūzikas ierakstiem un tiks iekļauts daudzu prominentu mūzikas blogu un mediju gada noslēguma topos. Visticamāk, ka arī TVNET.

The War on Drugs
The War on Drugs Foto: Publicitātes foto

Jau ar minēto 2014. gada plati likās, ka Adama Grendusīla (Adam Granduciel) vadītā grupa bija sasniegusi nebijušas radošas virsotnes, kombinējot savā mūzikā šo to no softroka, alternatīvā roka un folka. Taču šis jaunais ieraksts, kas acīmredzami rūpīgi slīpēts un izauklēts, iespējams, pacēlis latiņu vēl augstāk.

Jā, 38 gadus vecais garmatis Grendusīls nepiedāvā neko radikāli jaunu, viņa balss un dziedāšanas maniere ļoti atgādina Bobu Dilanu un viņa sekotājus (Tomu Petiju, Maiku Skotu. Nofleru u.c.), arī aranžējumi, īpaši zīmīgās instrumentālās melodijas, kas atkārtojas, atgādina kaut ko no 80. gadu Brūsa Springstīna... ja viņš būtu ievilcis kādu dūmu. Tomēr

galarezultāts pārliecina - tā ir dzīva, patiesa, līdz detaļām pārdomāta, taču vienlaikus garā brīva, ja tā var izteikties, mūzika.

Ir sajūta, ka dziesmas nav pārproducētas, tās elpo. Dzidri skan ģitāra, brīžiem atgādinot Džonija Mara («The Smiths») spēli, visam pāri pārklāti 80. gadu sintezatoru slāņi, un viegli čukstošais dziedājums rada trauslu, emocionālu, pat romantisku noskaņu.

A Deeper Understanding
A Deeper Understanding Foto: Publicitātes foto

Ja Grendusīls nedziedātu tik ļoti dilaniski, es jau tagad šo ierakstu kronētu par gada albumu.

No sirds iesaku šo plati!

Izdošanas datums - 25.08.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu