Atjaunota elektroapgāde vairākiem tūkstošiem «Sadales tīkla» klientu Latgalē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Atjaunota elektroapgāde vairākiem tūkstošiem AS «Sadales tīkls» klientu Līvānu, Daugavpils, Ilūkstes un Vārkavas novadā, kuriem tā bija traucēta, informēja uzņēmumā.

(ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa)

Elektroapgāde visiem klientiem atjaunota plkst.11.03.

Kā ziņots iepriekš, šorīt plkst.9:56 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums AS «Augstsprieguma tīkls» 110 kilovoltu (kV) elektrotīklā, kas izraisīja elektroapgādes traucējumus vairākiem tūkstošiem klientu Līvānu, Daugavpils, Ilūkstes un Vārkavas novadā.

Lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientiem elektroapgādi, AS «Sadales tīkls» un AS «Augstsprieguma tīkls» operatīvās izbraukumu brigādes, tiklīdz tika saņemta informācija par notikušo, sāka bojājuma lokalizēšanu, kā arī uzņēmumu operatīvais personāls veica elektrolīniju pārslēgšanu, lai lietotājiem nodrošinātu elektroapgādi no citām vidējā sprieguma 20kV un augstsprieguma 110kV elektrolīnijām.

Elektroapgādes traucējumus izraisīja mežizstrādes darbu laikā AS «Augstsprieguma tīkls» 110kV gaisvadu elektrolīnijā iegāzts koks, ietekmējot elektroapgādi 110kV apakšstacijām «Līvāni», «Ilūkste», «Līksna» un uzņēmuma «Sadales tīkls» klientiem, kuru īpašumu elektroapgādi nodrošina šis apakšstacijas.

«Sadales tīkls» regulāri visā Latvijā konstatē elektrotīkla bojājumus, kurus izraisa būvniecības, lauksaimniecības, mežizstrādes un citu saimniecisko darbu veicēji, tādēļ uzņēmums aicina ikvienu rīkoties atbildīgi - laikus saskaņot saimnieciskos darbus elektrolīniju tuvumā, strādāt precīzi un ievērot maksimālu piesardzību, jo nevērīga un bezatbildīga rīcība un mehāniski izraisīts elektrotīkla bojājums var radīt ne vien elektroapgādes pārtraukumu vairākiem tūkstošiem klientu, bet arī cilvēka dzīvībai bīstamu apdraudējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu