Aizvadīts krāšņs pirmais Retro velo brauciens Siguldā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Siguldā 5500 dalībnieki piedalījās 27. Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā, kurā pirmo reizi tika iekļauta Retro velo tūrisma distance. Prestižajā Sporta šosejas braucienā uzvaru izcīnīja Deins Kaņepējs un Viktorija Sipoviča, bet MTB distancē par visiem ātrāki bija Andris Vosekalns un Lāsma Ozola. Aplūko foto!

27. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens tika gaidīts ar īpaši lielu interesi. Galvenais iemesls tam bija jaunizveidotā Retro velo tūrisma brauciena iekļaušana vērienīgākajā notikumā. Aizraujošajā distancē devās teju četri simti dalībnieki, kuri trasē baudīja skaistās Līgatnes un Gaujas Nacionālā parka ainavas, kā arī īpašos kontrolpunktos mielojās ar gardiem latviešu ēdieniem. Dalībnieki distancē devās krāšņos tērpos un ar veclaicīgiem velosipēdiem, kas radīja lielisku svētku atmosfēru pašiem riteņbraucējiem un kuplajam līdzjutēju pūlim.

Sporta šosejas distances dalībnieki sacentās 85 kilometru garajā distancē. Kontroli lielajā grupā uzņēmās Rietumu banka – Rīga komandas braucēji, kuri finišā aizņēma visu goda pjedestālu. Uzvaru izcīnīja no Pļaviņu novada nākušais Deins Kaņepējs, kuram sekoja Armands Bēcis un Māris Bogdanovičs. Uzvarētāja laiks distancē bija 1 stunda 57 minūtes un 45 sekundes, bet abi pārējie uz goda pjedestāla esošie sportisti Kaņepējam zaudēja attiecīgi 9 un 21 sekundi. Dāmām šajā distancē uzvarēja Viktorija Sipoviča no Fans AP print, apsteidzot Viktoriju Loiko (Gaismas maģija – Stividors) un Meganu Grīslīti (Dobeles sporta skola).

Spraigas cīņas notika 48 kilometru garajā MTB braucienā. Vīru konkurencē, iegūstot izšķirošo pārsvaru septiņus kilometrus pirms finiša, uzvaru izcīnīja Rietumu banka – Rīga komandas riteņbraucējs Andris Vosekalns. Otro vietu ieguva MySport veikals vienības pārstāvis Raivis Zīmelis, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Oskars Muižnieks (Sportlife.lv). Dāmu konkurencē nepārspēta palika Patria Bottecchia pārstāve Lāsma Ozola, otro vietu izcīnīja Ingrīda Šmite («Sportlife.lv»), bet trešo pozīciju guva Beate Kovegere (EMU).

Vairāk nekā 3500 dalībnieki devās vērienīgajā LDz Tautas braucienā, kura garuma bija 36 kilometri. Vīriem visātrāk distanci veica Subaru AD REM auto vienības pārstāvis Gints Cirvelis, kuram sekoja Toms Ustups (RRS/ Purvciems) un Kaspars Kipurs (Ebike Machine). Starp daiļā dzimuma pārstāvēm dubultpanākumu guva «Belo CP» sportistes. Uzvaru izcīnīja Līna Svarinska, bet otrā bija Enia Kaņepēja. Trešā pozīcija Carnikavas sporta centra pārstāvei Renātei Rodionovai.

Turpinot tradīcijas, tika noteikta Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena kuplākā ģimene. Šo titulu ieguva Ceru ģimene. VAS Latvijas dzelzceļš uzvarēja nominācijā kuplākais lielais uzņēmums, kamēr SEB bankas kolektīvs triumfēja kuplākā mazā uzņēmuma nominācijā. Rīgas pašvaldības kolektīvs ieguva kuplāk pārstāvētākās pašvaldības balvu. Pasākumā tika noteikti arī stilīgāk tērptie dalībnieki un ekskluzīvāko velosipēdu īpašnieki, kuri saņēma balvas no Paulig, maiznīcas Flora un Ērenpreisa salona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu