Navaļnijs: Čečenijā izveidots «ekstrēms islāmisks režīms»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Čečenijā izveidots «ekstrēms islāmisks režīms», kas draud Krievijai un visai pasaulei ar «pašnāvnieku armiju», pirmdien atzina viens no redzamākajiem Krievijas opozīcijas līderiem Aleksejs Navaļnijs. Šādi politiķis komentēja Čečenijas galvaspilsētā Groznijā notikušo mītiņu, kurā reģiona līdera Ramzana Kadirova pārstāvis draudēja nosūtīt uz Mjanmu vairāku tūkstošu lielu armiju.

«Un katrs no šiem karavīriem nāvi mīl krietni vairāk par savu dzīvību,» piebilda Kadirova pārstāvis.

Navaļnijs šos vārdus salīdzināja ar teroristu paziņojumiem.

Groznijā pirmdien notika mītiņš Mjanmas musulmaņu rohindžu atbalstam. Čečenijas varasiestādes apgalvo, ka mītiņā piedalījies vismaz miljons cilvēku.

Mjanmas rietumos notiekošajā vardarbībā, kas sākās pēc rohindžu nemiernieku uzbrukumiem policijas posteņiem Rakhainas štatā, nogalināti apmēram 400 cilvēku, un tās dēļ vismaz 87 000 islāmticīgo rohindžu aizbēguši no Mjanmas uz kaimiņvalsti Bangladešu, paziņojusi Mjanmas armija un humānās palīdzības aģentūras.

Mjanmā iedzīvotāju vairākums ir budisti, bet musulmaņi un hinduisti ir reliģiskas minoritātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu