Kristīne Balanas iekļuvusi konkursa «ARD International Violin Competition» finālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu vijolniece Kristīne Balanas iekļuvusi Vācijas starptautiskā konkursa «ARD International Violin Competition» finālā, informē apvienības «Aira Laiviņa Artists» mākslinieciskais vadītājs Andrejs Osokins.

Konkurss norisinās kopš 1952. gada un par tā laureātiem kļuvuši tādi mūziķi kā Džesija Normana, Kristofs Ešenbahs, Mitsuko Uida, Jurijs Bašmets un Natālija Gūtmane.

Šogad konkursa pirmajai kārtai tika izvēlēti 38 vijolnieki. Otrajā kārtā nokļuva 12 dalībnieki un pusfinālā - seši. Savukārt finālā nokļuvuši vien trīs mākslinieki, to skaitā arī Balanas. Līdzās viņai par pirmo godalgu un 10 000 eiro naudas balvu finālā cīnīsies Andrea Obiso no Itālijas un Sāra Kristiāna no Vācijas.

Finālā Sergeja Prokofjeva 1. vijoļkoncertu Balanas atskaņos kopā ar Bavārijas Radio Simfonisko orķestri, kura galvenais diriģents ir Mariss Jansons.

Konkursa fināls notiks trešdien, 6. septembrī Minhenes «Herkulessaal» koncertzālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu