Brabus prezentē «spēcīgāko» kabrioletu pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Brabus

Vācu tūninga ateljē Brabus prezentējis savu jaunāko projektu Mercedes-Benz S klases kabrioletu ar 900 zirgspēkiem. Pati kompānija to dēvē par spēcīgāko un ātrāko kabrioletu pasaulē.

Auto būvēts, par bāzi ņemot attiecīgā Mercedes-AMG kabrioleta versiju S 65. Tā apgādāta ar V12 biturbo motoru, kā darba tilpums palielināts no 6 līdz 6,3 litriem.

Automobiļa spēkstacijā ir nomainīts gandrīz viss. Tai skaitā tam ir jauna ieplūdes un izplūdes sistēma, pārbūvēta pārnesumkārba, kā arī Brabus meistaru izstrādāts aizmugurējās ass pašbloķējošais diferenciālis.

Modifikāciju rezultātā motora jauda pieaugusi par 270 zirgspēkiem, savukārt maksimālais griezes moments jau sasniedz 1500 Nm. Lai mehānismi neizjuktu jau pirmajā paātrināšanās reizē, tas gan ierobežots pie 1200 Nm atzīmes.

Lai vai kā, tas īpaši nepasliktina greznā auto dinamiku. Līdz 100 km/h tas paātrinās 3,9 sekundēs (par 0,2 sekundēm ātrāk nekā standarta Mercedes-AMG S 65 Cabriolet). Maksimālais ātrums savukārt ir 350 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu