Biedrība: Latvijas zvejnieki pēc vasaras pārtraukuma intensīvi varētu atsākt zvejot septembrī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Latvijas zvejnieki arī šogad līdzīgi kā citus gadus pēc vasaras pārtraukuma intensīvi varētu atsākt zvejot septembrī, sacīja biedrības «Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācija» valdes priekšsēdētājs Inārijs Voits.

Viņš atgādināja, ka vasaras mēnešos zvejnieki parasti nezvejo, bet laiku velta kuģu remontam un citiem darbiem. Tāpat vasara parasti ir arī atvaļinājumu laiks.

Pēc viņa teiktā, Latvijas zvejnieki Rīgas jūras līcī pakāpeniski atsākt zvejot augusta vidū, kad zveja pamazām sākas arī Baltijas jūrā. Lai arī patlaban zvejnieki jau dodas jūrā, zivis vēl nav tik labas kvalitātes, lai darbs noritētu intensīvi.

«Parasti intensīva zveja atsākas septembrī,» sacīja Voits.

Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācija ir dibināta 2004.gadā un tās mērķi ir zivju tirdzniecības apstākļu uzlabošana organizācijas biedriem, kā arī cenu stabilizācija, piedāvājuma koncentrācijas palielināšana, nozvejas plānu un programmu izstrāde. Tāpat «Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācija» palīdz biedriem iekārtu modernizācijā un darbības veikšanā, kā arī kontrolē organizācijas biedru veicamo zvejniecību, regulē organizācijas biedru nozvejas kvotas un īsteno citus zvejniekiem svarīgus pasākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu