Latvijas hokejistu pārstāvētajiem klubiem zaudējumi Čempionu līgas spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi sestdien cieta zaudējumus Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotās Čempionu līgas apakšgrupu turnīra spēlēs.

Ronalds Ķēniņš un Cīrihes «Lions» mājās ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) atzina iepriekšējās sezonas sacensību čempiones Gēteborgas «Frolunda» no Zviedrijas pārākumu.

Ķēniņš spēlēja 15 minūtes un 24 sekundes, ar rezultativitāti neizceļoties, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju.

«Lions» labā vienīgos vārtus iemeta Frēdriks Petešons, otrajā periodā panākot izlīdzinājumu, taču spēles 53.minūtē zviedri izrāva uzvaru.

Vēl vienā šīs grupas cīņā Francijas čempione Gapas «Rapaces», kurā pērn spēlēja aizsargs Kristaps Bazevičs, viesos ar 2:4 (0:3, 2:0, 0:1) zaudēja Austrijas klubam Klāgenfurtes KAC.

H apakšgrupas kopvērtējumā «Frolunda» komandai četrās spēlēs ir 11 punkti, «Lions» tikusi pie septiņiem, bet KAC sešiem punktiem, kamēr «Rapaces» pagaidām ir tukšā.

Tikmēr zaudējumu cieta arī latviešu uzbrucēja Andra Džeriņa un aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētā Čehijas augstākās līgas komanda Hradeckrālovas «Mountfield», kas F apakšgrupas mačā viesos ar 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) atzina Somijas kluba Turku TPS pārākumu.

Šoreiz spēlēja abi Latvijas hokejisti, jo Cibuļskis pirmajos mačos laukumā negāja. Džeriņš nospēlēja 15 minūtes un 24 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem, uzvarot četros iemetienos un spēli beidzot ar neitrālu lietderības rādītāju. Savukārt Cibuļskis nospēlēja 13 minūtes un 20 sekundes, izdarot trīs metienus un nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -1.

«Mountfield» spēles 57.minūtē samazināja rezultātu līdz 1:2, tomēr beigās ielaida arī trešos vārtus.

Vēl šajā grupā Notingemas «Panthers» no Lielbritānijas ar 4:2 (0:2, 2:0, 2:0) negaidīti uzvarēja Šveices klubu «Bern», kļūstot par grupas līderi.

Divas kārtas pirms apakšgrupu turnīra noslēguma «Panthers» ir astoņi punkti, «Bern» un TPS pa sešiem punktiem, bet «Mountfield» ar vienu uzvaru četros mačos ir tikusi pie četriem punktiem.

Tikmēr E apakšgrupā Kārdifas «Devils», kuru pārstāv 19 gadus vecais Toms Rutkis, kurš dzimis Latvijā, bet pieņēmis arī Lielbritānijas pasi un pārstāvējis šīs valsts U-18 izlasi, ceturtās kārtas spēli aizvadīs svētdien.

Šajā sezonā IIHF Čempionu līgas dalībnieku skaits ir samazināts no 48 uz 32 komandām, turklāt kvalificēties turnīram varēja vien pēc sportiskajiem rezultātiem.

Grupu kārtā 32 klubi salozēti astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu cīņām katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas sacensībās, kurās, sākot no astotdaļfināla, tiks noskaidroti uzvarētāji. Pirmajās trīs izslēgšanas turnīrā labākos noteiks divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Iepriekšējā sezonā IIHF Čempionu līgā no latviešu pārstāvētajām komandām vistālāk tika «Lions», kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Iepriekšējās sezonas finālā Gēteborgas «Frolunda» pagarinājumā ar 4:3 apspēlēja Čehijas vienību Prāgas «Sparta».

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu