Lai cēlējspēks jeb erekcija būtu perfekta! Kas pietrūkst tavam vīrietim? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja ticam medikamentu un uztura bagātinātāju reklāmām, vīrietis ap četrdesmit ir resns, sēž pie televizora, činkst un piedevām vēl ir impotents. Ak jā, augu nakti to vien dara, kā iet čurāt. Kādreiz 40 un 50 gadu vecs vīrietis bija spēka pilns, aktīvs un seksīgs. Ko darīt, lai labākajos gados nepārvērstos graustā?

Viens uztura produkts vai vitamīnu komplekss možumu, spēku un dzīvesprieku neatdos. Tas ir mīts, saka gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns, kurš 74 gadu vecumā uztur sevi labā formā - turpina pieņemt pacientus, sporto, ceļo, bet galvenais - ir labā noskaņojumā.

Veselīga seksuālā dzīve ir atkarīga no cilvēka dzīvesveida un pašsajūtas ikdienā. Lai būtu spēks un veselība, uzturam jābūt pilnvērtīgam un dažādam – tajā jāiekļauj gan olas, gan piena produkti, gan gaļa, gan speķītis.

«Resnie nav seksuāli efektīvākie veči,»

saka ārsts. Jāatceras, ka alkohols nav seksuālās apetītes stimulētājs – gluži pretēji, pārmērīgi lietots, tas kaitē potencei. Arī smēķēšana nenāk par labu potencei, skaidro Danilāns.

Vēl viena būtiska seksīguma receptes sastāvdaļa ir aktīvs dzīvesveids. Un ne tikai sporta zālē, bet arī ikdienā.

Ja gribi būt seksīgs, divas reizes nedēļā atstāj automašīnas atslēgas uz galda un ej kājām!

Vīrietis jaunību var paildzināt sportojot, jo aktīvam, slaidam vīrietim testosterona līmenis ir augstāks nekā apaļīgam, laiskam viņa vienaudzim. Trešais nosacījums ir saules gaisma, kas organismu apgādā ar D vitamīnu, saka profesors Danilāns.

Libido var būt dažāds atkarībā no vecuma, dzīves prioritātēm, aktivitātes, psiholoģiskajiem procesiem.

Tomēr seksuālajā dzīvē būtiska ir regularitāte - reti un vētraini nav labākais variants.

Pasaules veselības organizācija cilvēku līdz 45 gadu vecumam klasificē kā jaunu, līdz 70 gadiem kā vidēja vecuma, un tikai pēc tam pienāk īstais vecums. Tātad pēc gadiem 40 sākas īstais pilnbrieda laiks. Atkarībā no dzīvesveida un attieksmes pret sevi cilvēks 70 gadu vecumā var izskatīties un justies ļoti dažādi.

«Vis-vis-visveselīgākais ir smaidīt un mazāk vaidēt. Ja būsi novaidējies, ar visu neapmierināts, nekāds seksīgais vairs nebūsi,»

saka Danilāns. «Dzīve ir viena! Nodzīvo to tik labi, cik vien vari!»

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu