Gaidīšana galā. Klāt «Narcos» jaunā sezona

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: netflix.com

1. septembrī video straumēšanas servisā «Netflix» iznāk uzreiz visas «Netflix» oriģinālseriāla «Narcos» trešās sezonas sērijas. Pirmajās divās sezonās seriāla veidotāji vēstīja par Kolumbijas narkobarona Pablo Eskobara dzīvi (Eskobaru atveidoja brazīliešu aktieris Vagners Moura (Wagner Moura)), bet jaunajā sezonā, kuras notikumi risinās pēc Eskobara nāves, galvenie varoņi ir citi narkobaroni.

Trešajā sezonā seriāla veidotāji pievēršas Kali kartelim.

Kali narkotiku kartelis vadošo lomu Kolumbijas narkotiku tirdzniecībā pārņēma no Medeljinas karteļa, kura līderi Pablo Eskobaru policija nogalināja 1993. gadā. Atšķirībā no Medeljinas kolēģiem, kuru galvenā vizītkarte bija asiņainas apšaudes Kolumbijas pilsētu ielās, Kali kartelis darbojās daudz klusāk, bet iespaidīgāk. Tā darbību vadīja gan par Saimnieku iedēvētais Migels, kurš spēja atrast aizvien jaunus un jaunus narkotiku izplatīšanas veidus, gan Šahista iesauku ieguvušais Hilberto, kurš nodarbojās ar stratēģisko plānošanu. Noziedzīgā ceļā iegūto naudu kartelis ieguldīja legālā biznesā visās pasaules malās.

Foto: netflix.com
Kā apgalvo varas iestādes, astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados, kad kartelis darbojās ar pilnu jaudu, tas kontrolēja aptuveni 80 procentu no pasaules kokaīna piegādēm.

Lai nogādātu narkotikas ASV, tās tika slēptas gan dārzeņu, gan augļu, gan kafijas kravās, gan izdobtos zāģmateriālos, gan betona stabos, kuri ar kuģiem tika nogādāti ASV. Kartelis izmantoja arī nelielas lidmašīnas un zvejnieku tralerus, lai narkotikas nogādātu līdz Meksikai, no kurienes tās pa sauszemi tika transportētas uz ASV, ziņo Reuters.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu