Ceļvedis: Homo Novus, burgeri, Ezīšfests, amatu diena u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Protams, šo brīvdienu ieskaņa sākas ar Zinību dienu, ko atzīmējam 1. septembrī, tomēr arī sestdien un svētdien gaidāmi pasākumi, kurus vari apmeklēt kopā ar sev mīļajiem.

PASĀKUMI

Amatu diena. Spēļu un rotaļu diena

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz «Amatu dienu. Spēļu un rotaļu dienu» 3. septembrī no 11.00 līdz 16.00. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja satikt seno amatu meistarus no visas Latvijas, izmēģināt spēkus ar senajiem darbarīkiem un iepazīt Latvijas aitkopības un cūkkopības tradīcijas. Pirms atgriešanās skolas solā paši mazākie tiek aicināti jestri nosvinēt vasaru ar iemīļotām un piemirstām spēlēm, piedalīties rotaļlietu darbnīcās un doties skanīgās rotaļās ar folkloras kopām.

Foto: publicitātes

Tirgus, koncerts un darbnīca bērniem «Videi draudzīga skolas grāmatu vākošana»

Rudens mūs jau sveicina, tāpēc 2. septembrī Kalnciema kvartāla tirgū no plkst. 10.00 līdz 16.00 amatnieki un zemnieki cienās ar aktuālajām dabas delikatesēm. Bērni aicināti uz biedrības «homo ecos» darbnīcu «Videi draudzīga skolas grāmatu vākošana» no plkst. 11.00 līdz 15.00. Tirgus apmeklētājus priecēs Āgenskalna deju skolas «Vendija» koncerts. Zemnieki seko līdzi rudens aktualitātēm, un tirgus klāstu papildina Latvijā ražotas melones un arbūzi. Tāpat uz tirgu ripos ķirbji, dažāda izmēra un krāsas.

Foto: publicitātes

Jūrmalnieku iemīļotie Kauguru svētki

2. septembrī Jūrmalā, vienā no plašākajām ielām Kauguros – Tallinas ielā, ar bagātīgu izklaides programmu visas dienas garumā norisināsies tradicionālie Kauguru svētki. Vakara koncertā uz lielās skatuves uzstāsies popmūzikas grupa «Musiqq», kā arī jūrmalnieku iemīļotais un vienmēr gaidītais dziedātājs Intars Busulis un «Abonementa orķestris». Kauguru svētkos būs arī ekstrēmais velo šovs, talantīgāko skeitbordistu un ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi. Svētku noslēgumā – krāšņa uguņošana. Kauguru svētki norisināsies vienā no plašākajām ielām Kauguros – Tallinas ielā, posmā no Mazās Nometņu ielas līdz Jurģu ielai.

Foto: publicitātes

Pasaku svētki Alises brīnumzemē

2.septembrī 13:00 Džūkstes Pasaku muzejā (Džūkstes pagastā, Lancenieku skolā, Tukuma novadā) notiks pasākums ģimenēm «Pasaku svētki Alises brīnumzemē». Svētkos varēs sastapt tēlus no pasakas «Alises piedzīvojumi Brīnumzemē», jautri un izzinoši pavadīt dienu kopā ar ģimeni pirms jaunā mācību gada sākuma. Vienlaikus svētkos tiks atklāta arī izstāde par kāzām jeb vedībām Džūkstē.

Foto: publicitātes

Rīgas Burgeru festivāls tuvojas!

Jau 2. septembrī 12:00 Doma laukumā pirmo reizi Latvijā – Rīgas Burgeru festivāls. Piedalās dažādas ēstuves, restorāni un burgernīcas, un daudzi citi. Visas dienas garumā norisināsies dažādas aktivitātes – Elvisa Preslija līdzinieku konkurss, burgeru ātrēšanas un daudzēšanas sacensības, hotdogu ēšanas sacensības, līnijdeju paraugdemonstrējumi, Amerikas retro auto parāde un daudzas citas aktivitātes visas dienas garumā. Pasākuma noslēgumā koncerts. Burgeru ēšanas svētki un dažādas sacensības, kā burgeru ātrēšanas sacensības vai kurš apēdīs vairāk, ir izplatīts pasākumu veids Rietumu valstīs, un varētu teikt, ka savā ziņā tā ir kultūras sastāvdaļa.

Foto: publicitātes

KONCERTI

Zunda dārzā piektais Ezīšfests

Jau piekto gadu Rīgā labākās ielu festivālu tradīcijas tiks apvienotas vasaras noslēguma pozitīvākajā pasākumā «Ezīšfests» 2. septembrī Zunda dārzā. Festivālu rīko bārs/kafē «Ezītis miglā», un šogad tiek svinēta festivāla piecgade. Pasākums šogad norisināsies Zunda dārzā, Durbes ielā 2, no plkst. 16:00 līdz pat rīta gaismai. Ieeja - bez maksas. Šogad festivāla programma piedāvā daudzveidīgu mākslinieku klāstu uz divām skatuvēm. Galvenie festivāla mākslinieki, ko noteikti jāredz: «Dzelzs vilks», «Franco Franco», «Nova Koma», «Čipsis un dullais», «Gapoljeri» un, protams, liela intriga kā katru gadu - kurš gan būs slepenais mākslinieks. Noslēpumu plīvurs kritīs īsi pirms pusnakts, taču no 1:00 naktī uz abām skatuvēm kāps dīdžeji, kuri parūpēsies, lai visi būtu kārtīgi izkustējušies deju ritmos.

Dzintaru koncertzālē trompetists Kriss Boti

3. septembrī Dzintaru koncertzālē uzstāsies amerikāņu trompetes virtuozs Kriss Boti (Chris Botti), informē rīkotāji. Boti pirmo reizi Rīgā muzicēja «Nemo» ūdens atrakciju parkā, kad uzstājās kopā ar dziedātāju Stingu viņa koncertturnejā «Brand New Tour». Trompetes spēli Boti sāka apgūt Mauthudas kopienas koledžā, Grešemā, dzimtajā Oregonas štatā. Pēc koledžas absolvēšanas viņš turpināja studijas Indiānas universitātē pie Deivida Beikera un trompetes profesora Bila Adamsa. Savas prasmes viņš papildināja pie tādām džeza slavenībām kā Vudijs Šo un Džordžs Kūlmens. Pēdējā kursā Kriss Boti pameta mācības, lai dotos īsās turnejās ar Frenku Sinatru un Badiju Riču. Jau 90.gados viņš intensīvi spēlēja kopā ar Polu Saimonu un Stingu, līdz sāka savu solokarjeru.

Foto: publicitātes

IZRĀDES

Festivāls «Homo Novus»

Trīspadsmitais jaunā teātra festivāls «Homo Novus», kas notiks Rīgā no 1. līdz 9. septembrim, aicina uz līdz šim vērienīgāko programmu, kas iekļauj sešas latviešu mākslinieku un starptautisku komandu pirmizrādes, piecus īpaši Rīgai lokalizētus mākslas darbus ar vietējo dalībnieku iesaisti, viesizrāžu programmu, kuras centrā ir divi ietekmīgi Eiropas teātra un dejas mākslinieki - šveicietis Milo Rau un itālis Alesandro Šaroni, lekciju, diskusiju, filmu un koncertu programmu. Festivāls «Homo Novus» ir vienīgais starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas forums Latvijā un lielākais šāda veida pasākums Baltijā, kas ļauj piedzīvot to, cik laikmetīgais teātris ir dzīva, īpašas enerģijas un spēka pilna mākslas forma ar milzu potenciālu. Festivāla caurviju motīvs šogad ir uztvere, balss un valoda, kas programmā aplūkota gan kā jēdziens, gan kā viens no būtiskākajiem teātra radīšanas un rādīšanas instrumentiem.

Homo Novus

Foto: publicitātes

KINO

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums

Baltijas jūras dokumentālo filmu forumu 2. septembrī atklās ar filmas «Velosipēdisti pret automašīnām» brīvdabas seansu Kalnciema kvartālā. Festivāla atklāšanas vakars sāksies plkst.21 ar paneļdiskusiju par satiksmes dalībnieku iekļaušanos vienotā satiksmē Latvijā, pēc kuras notiks filmas «Velosipēdisti pret automašīnām» seanss un tikšanās ar tās režisoru Fredriku Gertenu. Ieeja atklāšanas seansā Kalnciema kvartālā ir bez maksas. Pārējie seansi Rīgā tiks demonstrēti kinoteātrī «K.Suns» ar papildseansiem «Kino bize». Seansi reģionos notiks sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, kinoteātri «Gaisma Valmierā», Vidzemes koncertzāli Cēsis, Jēkabpils Tautas namu un Latgales Vēstniecību «Gors» Rēzeknē.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu