«Citadele» izveido € viena miljona atbalsta programmu plūdos cietušajiem zemniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Banka «Citadele» sniegs vienu miljonu eiro atbalstu speciālas programmas ietvaros plūdos cietušo zemnieku saimniecību atbalstam Latgalē un daļā Vidzemes, informēja bankā.

Finansējums tiks izsniegts aizdevumu formā ar īpaši atvieglotiem nosacījumiem.

«Latvijas lauksaimnieki ir nozīmīgi un uzticami bankas partneri. Novērtējot situāciju pēc plūdiem Latvijas austrumos, esam nolēmuši atbalstīt uzņēmējus ar ērti saņemamu finansējumu ar atvieglotiem nosacījumiem ikvienas bankas klientam - lauksaimniekiem būs iespēja atlikt pamatsummas un kredītprocentu maksājumus uz gadu. Mūsu mērķis ir palīdzēt lauksaimniekiem pārvarēt plūdu dēļ radušās grūtības un turpināt savu darbību,» atzina bankas «Citadele» valdes locekle Santa Purgaile.

Viņa norādīja, ka Latgalē graudkopība kopš 2012.gada ir augusi par trešdaļu. «Ja skatās uz reģiona ekonomiku, tad tā ir straujāk augošā nozare, un ir redzams, ka lauksaimnieki palielina apstrādājamās platības un ražu. Līdz ar to jebkura veida atbalsts šajā nozarē šobrīd ir ļoti nozīmīgs, lai sekmētu Latvijas tautsaimniecību austrumu reģionā,» piebilda Purgaile.

Banka «Citadele» aicina plūdu skarto reģionu lauksaimniekus vērsties bankas «Citadele» filiālēs, kas atrodas Rēzeknē, Ludzā, Daugavpilī, Līvānos, Jēkabpilī, Madonā, Gulbenē, Balvos vai citu pilsētu filiālēs, lai saņemtu informāciju par finansējumu. Informāciju var saņemt arī, zvanot uz bankas diennakts tālruni 67010000.

«Citadele» skaita ziņā lauksaimniekus kreditējusi visvairāk gan šogad, gan pērn. «Citadelē» pusgada laikā zemniekiem piešķirti 173 jauni kredīti.

Lauksaimniekiem vidējā aizdevuma summa ir 50 000 eiro. Lauksaimniekiem pagājušais un šis gads jaunu projektu uzsākšanai bijis ievērojami labāks, līdz ar to viņi ir spējuši piesaistīt savu projektu attīstībai Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējumu, un kopumā šī nozare ir spējusi kāpināt eksporta apjomus un liecina par ilgtermiņā stabilu nozari.

Banka «Citadele» ir trešā lielākā banka Latvijā pēc klientu skaita. «Citadeles» grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Šveicē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu