Starkovs: Spēle ar Ungāriju mums ir svarīga, taču domājam jau par nākotni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas futbola izlasei ceturtdien viesos gaidāmā 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēle pret Ungāriju ir svarīga, taču tajā pašā laikā komandas treneri jau domā arī par nākotni, tāpēc šobrīd izlases rindās ir daudz gados jaunu spēlētāju, trešdien preses konferencē Budapeštā sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Latvijas futbolisti jau ir zaudējuši izredzes kvalificēties nākamā gada Pasaules kausa finālturnīram, jo šobrīd B apakšgrupā ar trīs punktiem sešās spēlēs ir pēdējā - sestajā vietā. Tomēr komanda pret Ungāriju cer parādīt labu sniegumu, norādīja Starkovs.

«Kopš abu komandu pirmā apļa spēlēs pērn septembrī Rīgā, mūsu sastāvā ir notikušas lielas izmaiņas, komandā iesaistoties daudziem gados jauniem spēlētājiem. Mums kā komandai atlikušās Pasaules kausa kvalifikācijas spēles ir ļoti svarīgas, tomēr tajā pašā laikā mēs jau domājam par nākamo kvalifikācijas ciklu, kas būs svarīgs mūsu jaunajiem spēlētājiem,» Ungārijas ziņu aģentūra MTI citē Starkovu.

Latvijas izlases treneris atzina, ka Ungārijas izlase ir tehniska un ātra, tāpēc Latvijas izlases uzdevums būs izsist pretiniekus no viņiem vēlamā spēles ritma. Starkovs arī uzsvēra, ka Ungārijas izlase sevi lieliski apliecināja pērn notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Tāpat Starkovs neslēpa, ka viņš pie izlases stūres atgriezies komandai grūtā laikā, taču ir apņēmības pilns komandu atgriezt uz panākumu takas.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pēdējos septiņos mačos ir zaudējusi, atkārtojot savu antirekordu.

Starkovs gan uzsvēra, ka maču ar Ungāriju un 3.septembrī Rīgā gaidāmo cīņu ar grupas līderi Šveici gaida ar optimismu, jo visi izlases spēlētāji ir veseli un gatavi doties laukumā.

Tikmēr Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra, kurš pēc ilgstošas traumas ārstēšanas ir atgriezies izlases rindās, preses konferencē sacīja, ka nebaidās no Ungārijas izlases, taču to respektē, jo tā pirms gada sasniedza Eiropas čempionāta izslēgšanas spēles.

Valstsvienības kandidātu sarakstā atgriezies Dubra, kurš ceļgala savainojuma dēļ nespēlēja aptuveni gadu, bet augustā atgriezās laukumā, pārstāvot Latvijas virslīgas klubu RFS.

Dubra izlasē aizvadījis 14 mačus, kuros guvis vienus vārtus, bet iepriekšējo reizi valstsvienībā viņš spēlēja pērnā gada jūnijā Baltijas kausa izcīņā.

Tāpat pirmo izsaukumu uz pieaugušo izlasi saņēmis «Ventspils» pussargs Eduards Tīdenbergs, bet bez Dubras izlases kandidātu sarakstā atgriezušies pussargi Roberts Savaļnieks un Igors Tarasovs.

Tiesa, arī šoreiz izlasei nepalīdzēs potenciālais uzbrukuma līderis Artjoms Rudņevs no Vācijas bundeslīgas komandas «Koln», kā arī izsaukumu nav saņēmis «Liepāja»/«Mogo» rindās rezultatīvi spēlējošais uzbrucējs Artūrs Karašausks.

Savukārt salīdzinot ar iepriekšējo izsaukumu, izlases kandidātu sarakstā nav aizsargu Vitālija Jagodinska, kuram šobrīd nav spēļu prakses, un Mārča Oša. Tāpat kandidātos nav pussarga Jāņa Ikaunieka, kurš dziedē traumu, un Krievijas pēc spēka otrajā līgā rezultatīvi spēlējošā pussarga Vladimira Kameša, kā arī izsaukumu nav saņēmis talantīgais uzbrucējs Roberts Uldriķis.

Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas B apakšgrupā līdere ar maksimālajiem 18 punktiem sešos mačos ir Šveice, kurai ar 15 punktiem seko Portugāle. Attiecīgi septiņi un pieci punkti ir Ungārijai un Fēru salām, kamēr Andorai tagad ir četri, bet Latvijai trīs punkti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu