Eksperti: Latvijas izlase «EuroBasket 2017» būs «tumšais zirdziņš»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Katrās sacensībās ir potenciālie favorīti, pastarīši un noteikti arī pārsteigumi. Eiropas čempionātā (EČ), kas sāksies jau ceturtdien, FIBA eksperti Latvijas nacionālo basketbola komandu nosaukuši par «tumšo zirdziņu». Viens no apskatniekiem pat norādījis, ka Kristapam Porziņģim ir potenciāls, lai kļūtu par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Par favorītēm tiek uzskatīta 2015. gada Eiropas čempione Spānija un Latvijas grupā (D) spēlējošā Serbijas izlase. Abas šīs komandas cietušas būtiskus zaudējumus sastāvā, no izlases izkrītot vairākiem potenciālajiem līderiem.

Spānijai nevarēs palīdzēt Serhe Ibaka, Rūdijs Fernandess, Serhio Ļuļs un Nikola Mirotičs. Savukārt Serbijas komandai jāiztiek bez Miloša Teodosiča, Nemanjas Bjelicas, Nikolā Jokiča, Miroslava Raduljicas, Nikolas Kaliniča un Nemaņas Nedoviča.

Lai arī visi šie spēlētāji ir būtiskas figūras abās komandās, šīm valstīm basketbolistu rezerves ir tik dziļas, ka pat bez minētajiem basketbolistiem abas valstsvienības saglabājušas favorītu statusu.

«Tumšais zirdziņš» - Latvijas izlase

Basketbola eksperts Igors Curkovičs «EuroBasket 2017» mājas lapā raksta: «Vienkārši paskatieties uz Latvijas izlases starta piecnieka spēlētāju karjerām klubos.»

Tikmēr Džefs Teilors par Latvijas valstsvienību kā «tumšo zirdziņu» vēsta: «Latvija. Komandai ir aizsargi, pieredzējis treneris un potenciālais «EuroBasket 2017» vērtīgākais spēlētājs Kristaps Porziņģis.»

«Latvija ir komanda, kas var sajaukt gaisu,» uzskata Tristans Lavalete. «Tai ir pateicīga grupa un, protams, iespējamais Eiropas čempionāta labākais spēlētājs Kristaps Porziņģis. Porziņģa personā Latvijas komandai ir superzvaigzne, kas pretiniekiem radīs galvassāpes. Ja viņš spēlēs savā līmenī, Latvijas komanda turnīra noslēgumā var atrasties uz goda pjedestāla.»

«Latvijas izlasei ir visas nepieciešamās komponentes, lai turnīrā Stambulā piedalītos cīņā par vietu labāko trijniekā. Ne viss slēpjas Kristapā Porziņģi; šīs komandas talants sniedzas daudz tālāk par jauno NBA superzvaigzni. Vai maz ir godīgi šo komandu vēl dēvēt par «tumšo zirdziņu»?» skaidro Sims Baranausks.

Latvijas komanda turnīru atklās 1. septembrī pret Serbiju. Abām komandām tas būs EČ pirmais mačs. Tāpat D apakšgrupā spēlēs arī Krievija, Lielbritānija, Beļģija un mājiniece Turcija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu