LaLampa: ar rokām vien pie vēriena netikt

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apgaismojuma biznesā esmu diezgan sen, vismaz kādus 16-17 gadus. Sākumā plānoju apgaismes konceptus dažāda veida klientiem, pārsvarā publiskajam sektoram. Aptuveni pirms septiņiem gadiem radās apziņa par savas ražotnes izveidi. Krīzes periods bija laba iespēja, daudz brīva laika pamatdarbā, kas ļāva slīpēt prasmes ražošanā. Zināju, ka tam ir ilgtermiņa nākotne – atklāj zīmola LaLampa izveidotājs Kristaps Jaundzems.

Pirmā kolekcija mums bija 2012.gadā. Nākamā kolekcija 2015. gadā jau kļuva krietni bagātāka. Tad arī ieguvām pārliecību, ka esam gatavi doties starptautiskajā arēnā. Pērn savu apgrozījumu palielinājām par 20% tieši uz eksporta rēķina. Galvenokārt plašā sortimenta dēļ – LaLampa tiek diezgan bieži slavēta, ka būdami neliela dizaina studija, esam spējuši radīt vairāk kā 50 lampu modeļus. Atšķirībā no citiem ražotājiem, strādājam ar vienu materiālu – linu, variējot formas un krāsas.

Savā ražotnē esam jau trīs gadus. Lai nodrošinātu augstu kvalitāti, visas detaļas, visus mezglus, tai skaitā kājas, iekares, karkasus, ražojam paši uz vietas. Sākumā lielāko daļu veicām ar rokām – paši gatavojām un griezām plakstikātu, audumu, pat iepakojumu no lielā kartona. Taču bija skaidrs, ka ar roku grieztā līnijā veidojas nobīdes, bija neliels vilnītis, dažādas neprecizitātes. Ātri vien sapratām, ka mums ir vajadzīgs instruments, kas palīdzētu katru detaļu padarīt precīzu.

Atradām Eiropā ražotu instrumentu – ļoti kvalitatīvu, ātru, multifunkcionālu, taču arī diezgan dārgu. Pie mūsu uzņēmuma izmēriem un finanšu rādītājiem tas bija liels izaicinājums. ALTUM, redzot, ko mēs darām, kādu produktu veidojam, kāda ir mūsu attieksme, bija ļoti pretimnākošs, un mēs vienojāmies par šo ļoti svarīgo atbalstu.

Šobrīd esam aptvēruši dažus no Eiropas tirgiem – Franciju, Beļģiju, Vāciju, Ungāriju, Igauniju. Vēlamies iet aizvien tālāk un tālāk, atrast aizvien jaunus un jaunus tirgus.

Skaties video par uzņēmēja pieredzi.

Uzzini par valsts atbalsta iespējām biznesa sākšanai un attīstībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu