Sāksies noslēdzošais Laikmetīgās mākslas muzeja projektēšanas posms

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Noslēgusies Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja ēkas skiču projekta izstrāde. Līdz ar būvatļaujas saņemšanu sāksies otrais un pēdējais muzeja ēkas projektēšanas posms, kas ilgs līdz nākamā gada vidum, informē projekta sabiedrisko attiecību pārstāve Inga Vasiļjeva.

Atbilstot plašajam laikmetīgās mākslas darbu spektram, ēkas projektā iekļauta elastīga plānojuma izstāžu telpu grupas — no nelielām, klusinātas atmosfēras telpām līdz plašām vidēm, kas piemērotas liela mēroga instalācijām. Muzejā plānota arī 200 sēdvietu zāle performanču, koncertu, kino un starpdisciplināru notikumu norisei, kā arī mācību un nodarbību telpas izglītības programmu nodrošināšanai, lasītava un kafejnīca.

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejs iecerēts kā starpreģionālas nozīmes kultūras un mākslas centrs un apmeklētākais mākslas muzejs Baltijā, kura veidotās izstādes tiktu regulāri iekļautas arī citu valstu muzeju programmās, pateicoties unikālajai kolekcijai par mākslas un vizuālās kultūras procesiem Latvijā un Baltijas jūras reģionā no pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem un spējot papildus piesaistīt krājumu aizdevumus no privātiem kolekcionāriem.

Muzeja vizualizācija
Muzeja vizualizācija Foto: publicitātes

Kā iepriekš ziņots, muzejs top saskaņā ar starptautiskā metu konkursa uzvarētāja - arhitektu biroja Adjaye Associates (Lielbritānija) un AB3D (Latvija) skici.

Muzeju plānots sabiedrībai atvērt 2021. gada 18. novembrī, noslēdzot Latvijas valsts simtgades svinības.

www.lmocaf.org.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu