Mūžībā aizgājusi Leļļu teātra ilggadējā skulptore Marga Austruma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 25. augustā, no šīs pasaules atvadījusies visilgāk strādājošā skulptore teātra vēsturē – Marga Austruma, informē Latvijas Leļļu teātra pārstāvji.

Marga Austruma teātrī sāka strādāt 1953. gadā, tikai deviņus gadus pēc tā dibināšanas – sākotnēji kā butafore, bet no 1963. gada kā leļļu skulptore. 1966. gadā viņa kļuva par teātra galveno skulptori un šo amatu atstāja tikai pēc 43 gadiem – 2009. gadā nododot savu vietu pašas apmācītajai jaunajai skulptorei Natālijai Davidovičai. Vairāk nekā 50 darba gados skulptore radījusi apmēram 3,5 tūkstošus leļļu galvu un masku, ar māksliniecisku precizitāti iezīmējot veidotajos tēlos gan tā raksturu, gan dzīves pieredzi.

Marga Austruma
Marga Austruma Foto: publicitātes

Margas Austrumas radīto tēlu vidū ir varoņi no tādām slavenām Latvijas Leļļu teātra izrādēm kā «Lāčplēsis», «Runčuks Punčuks», «Velniņi», «Makss un Morics», «Šveiks», «Šveiks frontē», «Jums, vecāki», «Klauns Loreti un smaids», «Diega zīmes, Diega darbi», «Dekamerons», «Un atkal Pifs», kā arī neskaitāmiem citiem iestudējumiem. Viņas īpašais talants un spēks visvairāk izpaudās tieši komiskajos un raksturtēlos.

Atvadīšanās no Margas Austrumas notiks 31. augustā pulksten 14.00 Krematorijas Lielajā zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu