Liepājas teātris jaunajā sezonā izrādīs astoņus jauniestudējumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Liepājas teātris savā 111. sezonā izrādīs astoņus jauniestudējumus, no kuriem pirmais pirmizrādi piedzīvos 9.septembrī - tā būs Dž. Dž. Džilindžera izrāde «Bella figura».

Režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudējuma «Heda Gablere» pirmizrāde notiks 7.oktobrī, savukārt Valda Lūriņa izrāde «Esi sveicināta, bohēma!» pirmo reizi tiks izrādīta 11.novembrī. Savukārt 9.decembrī paredzēta Gaļinas Poļiščukas iestudējuma «Smaragda pilsētas burvis» pirmizrāde.

Nākamā gada 9.februārī pirmizrādi piedzīvos Regnāra Vaivara izrāde «Baltā istaba», bet no 9.marta teātrī tiks rādīta Ģirta Siliņa iestudētā «Biļete uz Tranaju». Viestura Meikšāna režijā tapusī izrāde «Mizantrops» teātrī būs skatāma no 7.aprīļa, savukārt kā pēdējais jauniestudējums 2.jūnijā tiks izrādīts Džilindžera «Jā vīrs».

Tāpat teātrim paredzētas desmit viesizrādes Saldus Mūzikas un Mākslas skolas akustiskajā koncertzālē, Ventspils teātra namā «Jūras vārti», Slampes Kultūras pilī, Starptautiskajā teātra forumā «Teart» Minskā, Jelgavas Kultūras centrā, Cēsu koncertzālē, Latgales vēstniecībā «Gors» un Valmieras Drāmas teātrī.

Borga sacīja, ka līdz jaunajai 2017./2018. gada sezonai visspēlētākais Liepājas teātra iestudējums bijis Džilidžera «Pūt, vējiņi!», kas pirmizrādi piedzīvoja 2011.gadā, un kopš tā laika notikusi 71 izrāde. Otrajā vietā - Ivara Lūša «Sniegbaltītes skola», kas izrādīta 69 reizes. Savukārt Džilindžera iestudējums «Atsaldētais» izrādīts 54 reizes.

Teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins norādīja, ka šajā sezonā izrādēs piedalīsies arī tie jaunie latviešu aktieri, kas šajā akadēmiskajā gadā pabeidza aktiermākslas studijas Klaipēdas Universitātē.

Borga arī informēja, ka sadarbībā ar Liepājas teātri līdz 2.septembrim norisinās dokumentu iesniegšana Liepājas Universitātes bakalaura studiju programmā «Aktiermāksla». Programmas studiju ilgums ir četri gadi, un tajā pieejamas 12 «Erasmus» budžeta vietas.

Liepājas teātris veicis izmaiņas arī abonementos, palielinot tā pirmizrāžu apmeklējumu skaitu no divām uz trīs izrādēm.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu