Uzbrucēji Dagestānā nodūruši policistu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Divi uzbrucēji Dagestānā, Krievijas Ziemeļkaukāza reģionā, pirmdien vienu policistu nodūruši, bet otru savainojuši, pavēstīja izmeklētāji. Policija abus uzbrucējus nošāvusi.

(Papildināta visa ziņa.)

Policija uzbrucējus «neitralizējusi» kādā Kaspijskas benzīntankā, apliecināja reģionālā Izmeklēšanas komiteja.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Uzbrukums, pēc visa spriežot, bijis «mēģinājums atkārtot» pēdējā laikā Rietumeiropā pieredzētos teroraktus, kuros uzbrukts ar nažiem un par kuriem atbildību uzņēmusies «Islāma valsts», no notikumu vietas ziņoja telekanāla «Rossija 24» žurnālists.

Žurnālists gan nevarēja apstiprināt, ka nule kā notikušais uzbrukums bijis terorakts.

«Islāma valsts» pēdējo pāris gadu laikā uzņēmusies atbildību par vairākiem Dagestānā pret policistiem notikušiem uzbrukumiem, kuros izmantoti šaujamieroči un spridzekļi.

Pēdējo desmit dienu laikā Krievijā šis ir jau otrais uzbrukums, par kuru atbildību uzņēmusies «Islāma valsts». 19.augustā uzbrukumā Sibīrijas pilsētā Surgutā kāds vīrietis ar cirvi savainoja septiņus cilvēkus.

Krievijas izmeklētāji abus notikumus izmeklē kā kriminālnoziegumus, neraugoties uz «Islāma valsts» apgalvojumiem.

«Islāma valsts» atbildību par pirmdienas uzbrukumu Dagestānā uzņēmās ar sava propagandas atzara «Amaq» starpniecību, uzbrucējus dēvējot par «»Islāma valsts» karavīriem».

Vienam no uzbrucējiem pirmdienas incidentā mugursomā bijis džihādistu melnais karogs, atsaucoties uz likumsargiem, vēstīja «Rossija 24» žurnālists.

Kāds anonīms avots ziņu aģentūrai TASS apliecināja, ka izmeklētāji atraduši divus nažus un priekšmetus ar «Islāma valsts» emblēmu.

Ir zināms, ka Dagestānas islāmistu nemiernieki pievienojušies «Islāma valstij» Sīrijā un Irākā. 2015.gadā grupējums paziņoja, ka ir izveidojis filiāli Ziemeļkaukāzā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu