Kučinskis: Ministrijas vairs nevarēs veidot jaunas štata vietas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru kabinets šodien vienojās valdības sēdes protokolā iekļaut punktu, kas paredz, ka ministrijas vairs nevarēs vērsties Valsts kancelejā ar pieprasījumu pēc jaunām štata vietām, šodien pēc valdības ārkārtas sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš norādīja, ka šodien valdība ārkārtas sēde pieņēma Finanšu ministrijas un pārējo ministriju veikto pārskatu par papildu līdzekļu iespējām iekšējos resursos, savukārt rīt Ministru kabinets lems par plānotajiem izdevumiem.

Premjers piebilda, ka šodien sēdes protokollēmumā tika ietverts būtisks punkts, kas attieksies uz Valsts kancelejas īstenoto valsts pārvaldes reformu, proti, ministrijas vairs nevarēs iesniegt Valsts kancelejā pieprasījumus papildu štata vietu radīšanai.

Jau ziņots, ka Valsts kancelejas izstrādātajā valsts pārvaldes reformu plānā rosināts trīs gadu laikā valsts pārvaldes štatu mazināt par 6%.

Reformu plāns paredz likvidēt lielāko daļu vakanto amata vietu, iesaldēt jaunu amata vietu veidošanu, kā arī trīs gadu laikā tiešajā valsts pārvaldē samazināt darbinieku skaitu par aptuveni 6%, proti, no 58 000 nodarbināto patlaban līdz 54 500 nodarbinātajiem 2020.gadā.

Valsts kancelejas diirektors Jānis Citskovskis iepriekš skaidroja, ka tā nebūs mehāniska štata griešana, bet gan tiks mainīts veids, kādā valsts pārvalde strādā un nodrošina pakalpojumus iedzīvotājiem.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu