Nespēj prognozēt, cik nākotnē maksās jaunās identifikācijas kartes (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pašlaik nav iespējams pateikt precīzu valsts nodevas apmēru par elektroniskajām identifikācijas kartēm no 2019.gada, taču tā būšot atbilstoša izmaksām, informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Tāpat kā līdz šim par pases vai identifikācijas kartes saņemšanu piemēros valsts nodevu. Kartes izmaksas ietekmēšot vairāki faktori, piemēram, kartē iekļautā čipa tehnoloģija, kartes izturība u.tml. Šobrīd par kartes izsniegšanu desmit dienu laikā piemēro 14,23 eiro nodevu.

«Ieviešot jaunā parauga kartes, vai tās būs papildus izmaksas vai tādas pašas kā šobrīd, viennozīmīgi nav iespējams atbildēt. Taču tiks ņemti vērā valsts nodevas par pases un personas apliecības izsniegšanu noteiktie mērķi, lai varētu īstenot sociāli atbildīgu, sabiedrības drošības un ekonomiskajām interesēm atbilstošu politiku personu apliecinošu dokumentu jomā,» skaidroja PMLP.

Konkurss par jauno karšu piegādi vēl nav noslēdzies, šobrīd norit konkursa pirmā kārta. Izmaksas ietekmēs arī pretendentu sniegtais piedāvājums PMLP vēlamajām tehniskajām prasībām.

Personas apliecībai paredzēts rast jaunus tehniskos risinājumus, lai ar karti varētu īstenot savas vēlētāju tiesības visās pašvaldību, Saeimas un Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Priekšlikums, kas nodrošinās personas apliecības vienlīdzību ar pasi vēlēšanu procesā, tiks pilnībā izpildīts pēc 2019.gada 1.janvāra, norādīja PMLP.

Iepriekš valdība nolēma, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sadarbībā ar Iekšlietu ministriju, Satiksmes ministriju un Tieslietu ministriju jāsagatavo un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram līdz 2018.gada 1.janvārim jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumi normatīvajos aktos, nosakot karti kā obligātu dokumentu iedzīvotājiem, kā arī paredzot pārejas periodu no 2019.gada līdz 2022.gadam.

Jau ziņots, ka no 2019.gada kopā ar pasi plānots izsniegt jauna parauga identifikācijas kartes ar kurām varēs ērti veikt personas identifikāciju un konkrētu personu grupas saņemt likumā paredzētos sociālos atvieglojumus. Šī projekta ieviešana ir viena no jaunā Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra Dimitrija Trofimova prioritātēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu