Saakašvili apsūdz Tbilisi un Kijevu sazvērestībā pret viņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS

Bijušas Gruzijas prezidents un Ukrainas Odesas apgabala eksgubernators Mihails Saakašvili uzskata, ka Tbilisi un Kijeva ir sazvērējušās, lai apsūdzētu viņu Gruzijas valsts apvērsuma gatavošanā.

«Gruzijas varasiestādes pilnīgā koordinācijā ar Ukrainas spekulantiem gatavo man jaunas apsūdzības par valsts apvērsuma gatavošanu Gruzijā,» sociālajā tīklā «Facebook» paziņojis Saakašvili. «Viņi apsolīja [Ukrainas prezidentam Petro] Porošenko, ka izvirzīs apsūdzības līdz 10.septembrim.»

«Ukrainas prezidentam un Ģenerālprokuratūrai ir vajadzīgs juridisks pamatojums», lai viņu aizturētu pie Ukrainas robežas šķērsošanas, skaidroja Gruzijas eksprezidents.

«Valsts apvērsuma mēģinājums - tas ir tīri politisks pants, kas ir tik smieklīgs, ka nevienam nerodas nekādas šaubas par visu šo lietu safabricēto raksturu,» viņš piebilda.

Sestdien Gruzijas telekanāla «Rustavi 2» ģenerāldirektors Nika Gvaramija pēc Gruzijas Iekšlietu ministrijas Izmeklēšanas nodaļas apmeklējuma izteica pieļāvumu, ka pret Saakašvili dzimtenē var tikt izvirzītas apsūdzības varas sagrābšanā.

Gruzijas pilsonību Saakašvili zaudēja 2015.gadā, kad Ukrainas prezidents Porošenko viņam piešķīra šīs valsts pilsonību un iecēla par Odesas apgabala gubernatoru, bet šogad jūlijā viņam tika atņemta Ukrainas pilsonība.

Pilsonības atņemšanas iemesls bijusi migrācijas anketa, kurā Saakašvili nav pieminējis pret viņu ierosinātos kriminālprocesus, skaidroja Ukrainas Ģenerālprokuratūrā.

Odesas apgabala gubernatora amatā Saakašvili atradās pusotru gadu, bet tad demisionēja, apsūdzot prezidentu Porošenko solījumu nepildīšanā un norādot, ka tiek bremzēti viņa centieni cīnīties ar korupciju augstu ierēdņu aprindās. Vienlaikus Gruzijas eksprezidents paziņoja, ka dibinās jaunu partiju startam Ukrainas vēlēšanās.

Gruzija vēlas panākt, lai Saakašvili tiktu izdots tās tiesībsargāšanas iestādēm, jo viņam izvirzītas apsūdzības saistībā ar vardarbīgu protestētāju izklīdināšanu 2007.gadā un kratīšanu privātā televīzijas kanāla «Imedi» redakcijā. Savukārt Ukraina lēmumu par pilsonības atņemšanu skaidro ar faktu, ka imigrācijas anketā Saakašvili nav pieminējis pret viņu ierosinātos kriminālprocesus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu